Tag Archives: suami isteri

Salam Aidilfitri

Yuhhuuu..anybody at home? sorry yer..tuan rumah blog busy memanjang plus pemalas tak hingat nak hapdate blog. Alih-alih, dah raya…

Di kesempatan ini kami sekeluarga ingin memohon ampun dan maaf jika ada kekasaran di dalam kita berkawan. Semoga syawal yang menjelma mengeratkan silaturahim antara kita, insyaallah.

Ni selitkan pic compile gambar family beraya tahun 2007 untill 2013 kecuali 2009 as rasanya macam takde pic..sampai lupa tema warna sekali.  🙂

combineCSC_0355

NotaKaki : Tahun ni beraya paling sekejap, just 4 hari jek. Hari ini dalam sejarah as kami suami isteri raya kelima dah naik kerja..ish..ish..ish..

From Perling With Love;

Batasan hubungan isteri berkerja

Copy paste dr wall seorang sahabat FB…dan saya sangat setuju dgn statement ni..istilah “isteri cemburu/suami cemburu” atau “takut bini/suami garang” itu semua selalu siperkatakan tapi kenapa kita tak pernah memandang kepada hukum pergaulan terutama yang telah berumahtangga??

Amalan makan bersama lelaki dan perempuan rakan sekerja bercampur gaul dan beramah mesra 1 meja antara rakan sekerja , dan makan berdua2-an bersama suami orang atau isteri orang ? For me, gejala yang kurang sihat, akan mengakibatkan pergaulan mesra antara suami atau isteri orang lain, dan menambahkan lagi kemesraan lelaki dan perempuan yang ajnabi.

For me, cukuplah hubungan di tempat kerja itu bagi especially for married women/ men.. hanya setakat hubungan KERJA,BERKOMUNIKASI TENTANG KERJA..tidak lebih baripada itu. – melalui pandangan mata saya, ramai org islam kita yang berkahwin tidak menjaga adab dan tatasusila ini.Dalam Islam, saya selalu mengingati kata2 seorang ustazah ini melalui program al-hidayah tv3, dimana beliau menasihati agar TIDAK ADANYA PERGAULAN MESRA ANTARA SUAMI/ISTERI ORANG LAIN.. kerana pepatah melayu, siikit2 lama2 jadi bukit.. sikit2 anda bergaul mesra dengan yang lain, lama2 anda bertambah mesra.. pergaulan suami/isteri di rumah akan hambar.. kerana DI LUAR LEBIH MESRA DAN MENARIK..-FIKIR-FIKIRKAN.. ANDA MENCORAK HUBUNGAN DAN BATAS PERGAULAN DIRI ANDA-“
Setuju..?? Sentap..??
NotaKaki : Really insaf. Yes, mmg kita akan cakap, we’re just a friend. But dalam Islam sendiri ada batasan dalam pergaulan. Benda ini agak remeh. But its give us a big impact. Sebab tuh now days banyak suami org ada affairs dengan wife orang dah jadi macam  trend. Hmm…

From Perling With Love;