Tag Archives: perling

Salam Aidilfitri

Yuhhuuu..anybody at home? sorry yer..tuan rumah blog busy memanjang plus pemalas tak hingat nak hapdate blog. Alih-alih, dah raya…

Di kesempatan ini kami sekeluarga ingin memohon ampun dan maaf jika ada kekasaran di dalam kita berkawan. Semoga syawal yang menjelma mengeratkan silaturahim antara kita, insyaallah.

Ni selitkan pic compile gambar family beraya tahun 2007 untill 2013 kecuali 2009 as rasanya macam takde pic..sampai lupa tema warna sekali.  🙂

combineCSC_0355

NotaKaki : Tahun ni beraya paling sekejap, just 4 hari jek. Hari ini dalam sejarah as kami suami isteri raya kelima dah naik kerja..ish..ish..ish..

From Perling With Love;

Perkembangan terkini mummy buyong @ 35 weeks =)

Yuhuuu…anybody at home. Pergh..lama gila blog ni tak berupdate bagai. Maaf kan pemilik blog diatas segala kemalasan yang terserlah..tak hingat donia malasnya.

So, whats going on to owner of mariaariffbaby.com ni?hmmm.. life dia still macam biasa, pegi kerja balik kerja..amik anak..urus anak suami plus perut dan badan yang semakin kembang dengan amat jayanya! Tahniah untuk ‘pengembangan’ itu..hahahhahahahahaha

Tak caya?meh, tepek sat pic via instagram owner.

kan..besar bagai johan kan. :p

Now ni dah masuk 35 minggu. So ada lagi lebih kurang 5 minggu sebelum ‘baby delisha’ ni keluar. Ops, insyaallah, impian ecah nak ada adik girl tercapai as kali ni aku pregnant baby girl. So, boleh la guna nama Delisha untuk baby girl ni 🙂

So now ni, tgh nak prepare barang baby last kopek (mitten, baju, towel, Avent (penting ka?) , barang mak dia (kain batik, tshirt, socks) and suplemen untuk pantang nanti. Plan nak guna set Shaklee 3M+ESP tuh la. Mommy yang dah pernah guna, leh share tak..besh ke? Azam nak kurus secara sihat, leh fully BF and yang paling cargas..

NotaKaki :  SUPERMAK for 3 kids! Fuh..amik nafas panjang skit, intanmaria!

From Perling With Love;

Introduce “Cik Kitty Sams”

Ingat tak lagi wishlist birthday kita tahun ni? Tak ingat? ok, ni entry pasal wishlist tuh .

Taraaaa..on last Saturday, after kami beli groceries kat GIANT TAMPOI, and bila usha ada satu kedai phone. Kebetulan SE Hello Kitty ni ada. Hubby i ni macam paham-paham jek i tgh usha that phone. Suddenly dia leh offer,nak ke? Oh..bagai bulan jatuh ke riba..harus la i sengih and said Off course Yes! So he bought as belated birthday present! Ohh..i love it sayang! Thanks sayang. 😀 So macam blackberry kita tuh…ada nama yer – “Makcik Bedah Berry“, so this cute Galaxy Y also have its name too and from now, i will call it – “Cik Kitty Sams” 😀

NotaKaki : Huhu, not a gadget mania..but i love this samsung tech 🙂

From Perling With Love;

Pandai Masak vs Rajin Masak ?

Salam mommies,

Memandangkan blog ni dah hampir penuh ngan sawang labah-labah..meh aku update some entry yang bagi aku rasa ada kena mengena ngan kita kaum-kaum wanita…eleh..ayat tak leh tahan.

2 3

Bagi mommies semua, korang ni kategori yang mana? Pandai masak ke or rajin masak? Frankly speaking untuk aku, aku ni rajin masak even rasa tak seberapa (honest kan aku 🙂 ) . Tapi ku akan cuba semampu aku untuk rajin kan untuk memasak walaupun kekadang huruf M yang maha besar kat diri aku … Selalunya lauk yang aku rajin masak..lauk yang senang dan cepat di masak.  Nasib baik husband mmg tak cerewet bab makan. Very flexible and agak-agak aku mmg malas nak masak..aku goreng telur jek (pergh..giler pemalas bini dia ni kan :p ). So, korang jangan tiru aku hokay.

Lagipun bagi aku, bila makan kat umah, macam lagi senang berbanding makan kat luar. Sebab apa? sebab bila makan kat luar ngan kids pergh..ribut dia macam ada tsunami.mmg tak kenyang bila makan and macam banyak buang masa lak kat kedai. Ni opinion kita jek. Setiap org ada reason masing-masing kan. Kekadang bila ada huruf M tuh kat diri ni…makan kedai gak aku :p

NotaKaki : Cuba jadi yang terbaik  🙂

From Perling With Love;

Triple Happiness within a Ramadhan month =)

Rezeki pertama – aku menang contest by Nestle. Alhamdulilah, aku menang Sony Vaio. Yes..masuk contest ni just suka-suka. But tak sangka leh menang salah satu dari hadiah yang di tawarkan.

Rezeki Kedua : Bonus Raya Setengah bulan gaji by government. Syukur sangat. Ada rezeki lebih untuk dikongsikan bersama yang tersayang 🙂

Rezeki Ketiga : Danish akan ada adik. =)

NotaKaki : Syukur alhamdulilah…rezeki ramadhan 🙂

From Perling With Love;

Ecah’s Sports Day 2012

Salam isnin mommies. Hows your weekend? Aku? huhuhu, penuh dengan pelbagai agenda. But alhamdulilah, had managed it well 😀

Btw, Sabtu lepas adalah hari sukan ecah. ni kiranya hari sukan pertama ecah. Kita layan jek la picture as aku tak tahu nak tulis apa dah..

NotaKaki : Rupanya aku ni dah tua la. Anak aku dah masuk sekolah. Oh, aku hilang ingatan la! :p

From Perling With Love;

Aisyahhhhhh Aduduuuuuu….

  vs  

Now ni..aku gelarkan si ecah… Aissssyyyyaaaahhh Adduudduduuu.. Huhuhuhu..pandai lak dia taknak..sebab dia kata Adudu Ja’at (sebutan jahat for pelat girl..ecah!).  Tapi base on picture dia kat sebelah tuh kan..confirm dia macam Adudu sebab mmg tak leh tgk si Anish tuh buat hal sendiri.

La hai anak-anak.  Takde dioarg..rindu! Ada dioarg lak..blh kena heart attack! 😀 Apapun ibu sayang kamu berdua and bakal adik? Apa kah ?

NotaKaki :

“Hidup ini kadangkala tidak perlu perancangan yang terlalu rapi sangat! Kerana bila dah terlalu merancang…bila segala yang dirancang tidak menjadi…lebih terluka and sakit hati berbanding dengan kehidupan yang mengikut arus yang sedia ada..”

Strong reminder to my self!

From Perling With Love;

Wordless Wednesday – Sneak Preview

NotaKaki : Coming soon…will update it as soon as possible. Stay tune with me 🙂 

From Perling With Love;