Tag Archives: kurangkan berat badan

Report Card 2012 of Intanmaria

Hari ini hari terakhir kita berada ditahun 2012. So aku macam tahun-tahun lepas..aku review balik azam aku tahun 2012.

As per seen above, Azam Nombor 1 hingga 3, is on going nya azam sampai bila-bila. Pasal azam nombor 4 an 5 ni..aku tak pasti la samaada aku berjaya or tidak. Sebab ikutkan macam kurang bershopping (sangat la intanmaria!) and macam takde menambah hutang either kurangkan hutang (maintain). So rasanya, tak success la this two azam..sigh.hampeh!

Bab Azam no 6, nak target ecah pandai baca and anish kenal huruf…ni pun agak kurang berjaya gak. But, alhamdulilah gak as my ecah dah kenal huruf A-Z at her ages 4 (better than nothing kan)

Azam no 7 lak…huhuhuhu..terpaksa KIV nak turunkan berat badan until 65kg (even dah sipi nak achieve that target) as rezeki Allah..kita mengandung anak ke 3 dan di jangka lahir bulan April 2013. Syukur, rejeki.

And aku rasa, tahun 2012 ni..tahun berjalan-jalan aku jek. Sebab yang tuh jek success. Dari pegi Cherating-Kuala Terengganu, Bukit Gambang Pahang, Universal Studio Singapore and the new one Gold Coast Morib. Haih..tuh jek nampak for 2012.

jalan 2012

So, untuk tahun 2013, nak ber resolusi :

1. Tingkatkan kualiti dan kuantiti Solat.
2. Nak jadi isteri dan ibu yang lebih penyabar, lemah lembut dan kuat semangat dalam menangani masalah kehidupan!
3. Nak lebihkan masak dan makan dirumah.
4. Nak kurangkan berbelanja handbag, kasut, baju-baju and tudung
5. Kurangkan hutang, Settlekan hutang yang sedia ada dan Lebihkan savings!
6. Kurangkan berat badan
7. Sambung Master @UiTM

NotaKaki : Selamat Tahun Baru 2013. Semoga tahun baru ini menjanjikan seribu kejayaan untuk kita semua…amin..

From Perling With Love;