Dapat Bonus..Habiskan Bonus!

Baru dapat bonus minggu lepas, dan pada mingu lepas jugak…dengan sekelip mata saja..aku kena abiskan bonus aku untuk ini…

NotaKaki : Sabar intanmaria..sabar..maybe zakat kau tak cukup..so Allah tarik part lain lak. ๐Ÿ˜ฆ

From Perling With Love;

Introduce “Cik Kitty Sams”

Ingat tak lagi wishlist birthday kita tahun ni? Tak ingat? ok, ni entry pasal wishlist tuhย .

Taraaaa..on last Saturday, after kami beli groceries kat GIANT TAMPOI, and bila usha ada satu kedai phone. Kebetulan SE Hello Kitty ni ada. Hubby i ni macam paham-paham jek i tgh usha that phone. Suddenly dia leh offer,nak ke? Oh..bagai bulan jatuh ke riba..harus la i sengih and said Off course Yes! So he bought as belated birthday present! Ohh..i love it sayang! Thanks sayang. ๐Ÿ˜€ So macam blackberry kita tuh…ada nama yer – “Makcik Bedah Berry“, so this cute Galaxy Y also have its name too and from now, i will call it – “Cik Kitty Sams” ๐Ÿ˜€

NotaKaki : Huhu, not a gadget mania..but i love this samsung tech ๐Ÿ™‚

From Perling With Love;

Pandai Masak vs Rajin Masak ?

Salam mommies,

Memandangkan blog ni dah hampir penuh ngan sawang labah-labah..meh aku update some entry yang bagi aku rasa ada kena mengena ngan kita kaum-kaum wanita…eleh..ayat tak leh tahan.

2 3

Bagi mommies semua, korang ni kategori yang mana? Pandai masak ke or rajin masak? Frankly speaking untuk aku, aku ni rajin masak even rasa tak seberapa (honest kan aku ๐Ÿ™‚ ) . Tapi ku akan cuba semampu aku untuk rajin kan untuk memasak walaupun kekadang huruf M yang maha besar kat diri aku … Selalunya lauk yang aku rajin masak..lauk yang senang dan cepat di masak. ย Nasib baik husband mmg tak cerewet bab makan. Very flexible and agak-agak aku mmg malas nak masak..aku goreng telur jek (pergh..giler pemalas bini dia ni kan :p ). So, korang jangan tiru aku hokay.

Lagipun bagi aku, bila makan kat umah, macam lagi senang berbanding makan kat luar. Sebab apa? sebab bila makan kat luar ngan kids pergh..ribut dia macam ada tsunami.mmg tak kenyang bila makan and macam banyak buang masa lak kat kedai. Ni opinion kita jek. Setiap org ada reason masing-masing kan. Kekadang bila ada huruf M tuh kat diri ni…makan kedai gak aku :p

NotaKaki : Cuba jadi yang terbaik ย ๐Ÿ™‚

From Perling With Love;

Wordless Wednesday

NotaKaki : Proud being Malaysian ๐Ÿ˜€

From Perling With Love;

Birthday Celebration @ Gold Coast Morib!

Alhamdulilah, Allah masih panjangkan umur ku. Sudah 32 tahun aku dapat bernafas ..satu nikmat yang tak terhingga!

Sempena Cuti Maal Hijrah merangkap birthday ku yang 32 tahun itew, so kami decide nak bercuti-cuti di Gold Coast Morib. Walaupun banyak review yang tak menarik about this place, but kami ย redah gak. Luck kami sangat baik…dari mula perjalanan sehingga ke proses check in and masuk bilik..semuanya berjalan dengan smooth!

View from our room! Mmg menarik sangat. Even aku lupa nak request nak mintak bilik view ngadap water park..but mmg dah rezeki kami agak nya, we manage to get it! Yeahh..one point for this!

Bilik yang kami dapat adalah double bed! But kami mmg suka sangat dapat bilik ni as mmg usual kami akan sambungkan katil ni and tadaa..its bigger for us! The best things..setiap bilik ada jacuzzi hokay! One point on that! Budak-budak la suka..after berseronok ย kat water themepark..diaorg sambung kat bilik ๐Ÿ˜€

Hotel ni ada Water Theme Park hokay! One point untuk itu. Atleast adalah aktiviti untuk kami berjimba2. But mmg besh la. Bebudak seronok…mak apak pun happy!! ๐Ÿ˜€

Pakej kami ni ada disediakan makan malam. And hari itu lak birthday aku.so, ada disediakan kek, sijil and teddy bear! Frankly.we really enjoy our night! Another point for this!

Cuba teka berapa kos kami bermalm di sini?

For us, really worth it! As its cover room with jacuzzi, theme park admissions for 2 days, dinner and breakfast! Two thumbs for this Gold Coast Morib!!!

NotaKaki : Mood bercuti-cuti lagi ni..huhuhuhuhu…mana mau p lagi ek?

From Perling With Love;

Wordless Wednesday – Version Mengidam!

NotaKaki : Really desperate to get this SE Samsung Galaxy Y! Ada sesapa tak nak kasi hadiah birthday I this coming November 15! ๐Ÿ˜€

From Perling With Love;

Batasan hubungan isteri berkerja

Copy paste dr wall seorang sahabat FB…dan saya sangat setuju dgn statement ni..istilah “isteri cemburu/suami cemburu”ย atau “takut bini/suami garang” itu semua selalu siperkatakan tapi kenapa kita tak pernah memandang kepada hukum pergaulan terutama yang telah berumahtangga??

Amalan makan bersama lelaki dan perempuan rakan sekerja bercampur gaul dan beramah mesra 1 meja antara rakan sekerja , dan makanย berdua2-an bersama suami orang atau isteri orang ? For me, gejala yang kurang sihat, akan mengakibatkan pergaulan mesra antara suami atau isteri orang lain, dan menambahkan lagi kemesraan lelaki dan perempuan yang ajnabi.

For me, cukuplah hubungan di tempat kerja itu bagi especially for married women/ men.. hanya setakat hubungan KERJA,BERKOMUNIKASI TENTANG KERJA..tidak lebih baripada itu. – melalui pandangan mata saya, ramai org islam kita yang berkahwin tidak menjaga adab dan tatasusila ini.Dalam Islam, saya selalu mengingati kata2 seorang ustazah ini melalui program al-hidayah tv3, dimana beliau menasihati agar TIDAK ADANYA PERGAULAN MESRA ANTARA SUAMI/ISTERI ORANG LAIN.. kerana pepatah melayu, siikit2 lama2 jadi bukit.. sikit2 anda bergaul mesra dengan yang lain, lama2 anda bertambah mesra.. pergaulan suami/isteri di rumah akan hambar.. kerana DI LUAR LEBIH MESRA DAN MENARIK..-FIKIR-FIKIRKAN.. ANDA MENCORAK HUBUNGAN DAN BATAS PERGAULAN DIRI ANDA-“
Setuju..?? Sentap..??
NotaKaki : Really insaf. Yes, mmg kita akan cakap, we’re just a friend. But dalam Islam sendiri ada batasan dalam pergaulan. Benda ini agak remeh. But its give us a big impact. Sebab tuh now days banyak suami org ada affairs dengan wife orang dah jadi macam ย trend. Hmm…

From Perling With Love;

Family Day @ Universal Studio Singapore!

Kelas kau jah! Family day kau over the tambak hokay hahahahahahah, tetiba jek aku ni.Dengan tak kasi salam bagai..dah buat ayat propa..apa kes? Dah la bersawang blog ni..leh lak main terjah.hmmm…Apapun, alhamdulilah..i’m still alive! But still mabuk2 and tak sedap badan especially bila petang. Setiap anak ada story masing2 kan.

Ok, berbalik entry aku kali ni, yes..last Saturday (06.10.2012), office tercinta aku buat family day kat USS. Ni kira 2nd time kami ke sini (sila rujuk entry ni) . Apapun, we really enjoy our precious moment but kali ini bertambah seronok as pegi ngan kekawan! Enjoice our picture ๐Ÿ˜€

Last but not least, our photo group. Insyaallah ada rezeki, leh mai lagi ke sini.

NotaKaki : Mr hubby saya ada ‘hutang’ p USS ni next year. ๐Ÿ˜€

From Perling With Love;