Category Archives: Delisham

Ecah, Anish, Deeja – when the power combined!

Salam Rabu.

Apa habaq semua. Sihat ka? Cheq macam biasa..busy walaupun tak tahu lah apa yang busy nya. Tgk..blog pun macam nyawa-nyawa ikan yang nak mintak extra oksigen.

So, kali ni just nak share..bila dah beranak 3. Boleh tahan gak kalut nya. Haru pun iya gak :p . Kita mulakan dengan si kakak – Aisyah Batrisyia . Makin lama makin la banyak mulut minah ni. ada jek nak ngomel and ngomen. sometimes leh gelak gak. but bila ibu kau ni mood ke laut..mmg siap la kena aura angin puting beliung . A good sister for Khadeeja, but nehi for Ahmad. Asyik nak bergaduh jek. Siap leh main kejar-kejar balas serangan!

Sesi bermaafan di tadika. Nampak dia naif bukan :)

Sesi bermaafan di tadika. Nampak dia naif bukan 🙂

Ahmad Danish. Anak teruna aku sorang . Manja terlebih over seorang ni. Hati bagaikan kristal. Kuat merajuk. If mengamuk @ melalak..mmg tak reti malu nya. Hobi baru – idola with Ultraman and sekutu dengannya. And paling sadis..main doll!! Buktinya..tadaaaa…

oh tidak!!!

oh tidak!!!

And the last one – Khadeeja Delisha. Hampiri 5 bulan. So cheeky and ‘talkative’ – baby talk. Puas gak gomol si kecik ni. Suka bau masham musyuk dia. Biasa lah, baby mmg sedap bau dia. Cuba if aku cium si kakak and anish time diaorg masam..mau muntah. :p

Budak masham mintak kena gomol!

Budak masham mintak kena gomol!

Begitu lah alkisahnya anak-anak ku. Alhamdulilah..terima kasih Allah atas segala anugerah dan nikmat yang dikurniakan 🙂

NotaKaki : Ada hamba Allah suruh aku tambah anak – peneman Danish. Apakah? Hmmm..akan ku pertimbangkan . Jika if aku kuat semangat nak handle 3 kids ni..huhuhhu

From Perling With Love;

Salam Aidilfitri

Yuhhuuu..anybody at home? sorry yer..tuan rumah blog busy memanjang plus pemalas tak hingat nak hapdate blog. Alih-alih, dah raya…

Di kesempatan ini kami sekeluarga ingin memohon ampun dan maaf jika ada kekasaran di dalam kita berkawan. Semoga syawal yang menjelma mengeratkan silaturahim antara kita, insyaallah.

Ni selitkan pic compile gambar family beraya tahun 2007 untill 2013 kecuali 2009 as rasanya macam takde pic..sampai lupa tema warna sekali.  🙂

combineCSC_0355

NotaKaki : Tahun ni beraya paling sekejap, just 4 hari jek. Hari ini dalam sejarah as kami suami isteri raya kelima dah naik kerja..ish..ish..ish..

From Perling With Love;

Supermumy for triple Superkids B-)

Hehehe.Dah lama sangat tak update blog. Ni pun update thru phone je.Maaf ye empunya blog ni yg tgh adjust title being supermummy for her triple superkids.

Alhamdulilah..kita telah selamat lahirkan Nur Khadeeja Delisha bt Mohamad Ariff pada 17.4.2013..lewat 5 hari dari duedate and seperti kakak and abang dia..induce gak…ouch..bila ingat balik…sakitnya induce. Cukuplah 3 ni. Sekarang plan nak sekolahkan diaorg lak.

Bila berpantang dengan 2 anak yg perlukan kasih sayang gak…mmg memerlukan kesabaran yang maha tinggi. Aku rs aku guna kan method pantang berstoking, pantang mkn, amik supplement shaklee and guna korset. Ops..tak keluar umah jugak. Tak boleh sangat manjakan diri..kesian kat anak-anak yg lain.

So far..dah blh adjust timing tido as delisha agak mudah jaga dia mcm si kakak ecah. Harap bertahan utk selama nya sayang

image

Delisha ketika berumur seminggu 🙂

Syukur alhamdulilah atas nikmat yg diberikan. Dikurniakan suami yg penyayang dan anak-anak yg comel.

image

Ecah...Anish...Deeja...nyawaku

NotaKaki : Salute sangat kat mommies yg boleh handle anak lebih dari 3. Any tips?

Posted from WordPress for Android thru Cik Sams Kitty