Category Archives: Aisyah!

Ecah, Anish, Deeja – when the power combined!

Salam Rabu.

Apa habaq semua. Sihat ka? Cheq macam biasa..busy walaupun tak tahu lah apa yang busy nya. Tgk..blog pun macam nyawa-nyawa ikan yang nak mintak extra oksigen.

So, kali ni just nak share..bila dah beranak 3. Boleh tahan gak kalut nya. Haru pun iya gak :p . Kita mulakan dengan si kakak – Aisyah Batrisyia . Makin lama makin la banyak mulut minah ni. ada jek nak ngomel and ngomen. sometimes leh gelak gak. but bila ibu kau ni mood ke laut..mmg siap la kena aura angin puting beliung . A good sister for Khadeeja, but nehi for Ahmad. Asyik nak bergaduh jek. Siap leh main kejar-kejar balas serangan!

Sesi bermaafan di tadika. Nampak dia naif bukan :)

Sesi bermaafan di tadika. Nampak dia naif bukan ๐Ÿ™‚

Ahmad Danish. Anak teruna aku sorang . Manja terlebih over seorang ni. Hati bagaikan kristal. Kuat merajuk. If mengamuk @ melalak..mmg tak reti malu nya. Hobi baru – idola with Ultraman and sekutu dengannya. And paling sadis..main doll!! Buktinya..tadaaaa…

oh tidak!!!

oh tidak!!!

And the last one – Khadeeja Delisha. Hampiri 5 bulan. So cheeky and ‘talkative’ – baby talk. Puas gak gomol si kecik ni. Suka bau masham musyuk dia. Biasa lah, baby mmg sedap bau dia. Cuba if aku cium si kakak and anish time diaorg masam..mau muntah. :p

Budak masham mintak kena gomol!

Budak masham mintak kena gomol!

Begitu lah alkisahnya anak-anak ku. Alhamdulilah..terima kasih Allah atas segala anugerah dan nikmat yang dikurniakan ๐Ÿ™‚

NotaKaki : Ada hamba Allah suruh aku tambah anak – peneman Danish. Apakah? Hmmm..akan ku pertimbangkan . Jika if aku kuat semangat nak handle 3 kids ni..huhuhhu

From Perling With Love;

Salam Aidilfitri

Yuhhuuu..anybody at home? sorry yer..tuan rumah blog busy memanjang plus pemalas tak hingat nak hapdate blog. Alih-alih, dah raya…

Di kesempatan ini kami sekeluarga ingin memohon ampun dan maaf jika ada kekasaran di dalam kita berkawan. Semoga syawal yang menjelma mengeratkan silaturahim antara kita, insyaallah.

Ni selitkan pic compile gambar family beraya tahun 2007 untill 2013 kecuali 2009 as rasanya macam takde pic..sampai lupa tema warna sekali. ย ๐Ÿ™‚

combineCSC_0355

NotaKaki : Tahun ni beraya paling sekejap, just 4 hari jek. Hari ini dalam sejarah as kami suami isteri raya kelima dah naik kerja..ish..ish..ish..

From Perling With Love;

Supermumy for triple Superkids B-)

Hehehe.Dah lama sangat tak update blog. Ni pun update thru phone je.Maaf ye empunya blog ni yg tgh adjust title being supermummy for her triple superkids.

Alhamdulilah..kita telah selamat lahirkan Nur Khadeeja Delisha bt Mohamad Ariff pada 17.4.2013..lewat 5 hari dari duedate and seperti kakak and abang dia..induce gak…ouch..bila ingat balik…sakitnya induce. Cukuplah 3 ni. Sekarang plan nak sekolahkan diaorg lak.

Bila berpantang dengan 2 anak yg perlukan kasih sayang gak…mmg memerlukan kesabaran yang maha tinggi. Aku rs aku guna kan method pantang berstoking, pantang mkn, amik supplement shaklee and guna korset. Ops..tak keluar umah jugak. Tak boleh sangat manjakan diri..kesian kat anak-anak yg lain.

So far..dah blh adjust timing tido as delisha agak mudah jaga dia mcm si kakak ecah. Harap bertahan utk selama nya sayang

image

Delisha ketika berumur seminggu ๐Ÿ™‚

Syukur alhamdulilah atas nikmat yg diberikan. Dikurniakan suami yg penyayang dan anak-anak yg comel.

image

Ecah...Anish...Deeja...nyawaku

NotaKaki : Salute sangat kat mommies yg boleh handle anak lebih dari 3. Any tips?

Posted from WordPress for Android thru Cik Sams Kitty

Perkembangan terkini mummy buyong @ 35 weeks =)

Yuhuuu…anybody at home. Pergh..lama gila blog ni tak berupdate bagai. Maaf kan pemilik blog diatas segala kemalasan yang terserlah..tak hingat donia malasnya.

So, whats going on to owner of mariaariffbaby.com ni?hmmm.. life dia still macam biasa, pegi kerja balik kerja..amik anak..urus anak suami plus perut dan badan yang semakin kembang dengan amat jayanya! Tahniah untuk ‘pengembangan’ itu..hahahhahahahahaha

Tak caya?meh, tepek sat pic via instagram owner.

kan..besar bagai johan kan. :p

Now ni dah masuk 35 minggu. So ada lagi lebih kurang 5 minggu sebelum ‘baby delisha’ ni keluar. Ops, insyaallah, impian ecah nak ada adik girl tercapai as kali ni aku pregnant baby girl. So, boleh la guna nama Delisha untuk baby girl ni ๐Ÿ™‚

So now ni, tgh nak prepare barang baby last kopek (mitten, baju, towel, Avent (penting ka?) , barang mak dia (kain batik, tshirt, socks) and suplemen untuk pantang nanti. Plan nak guna set Shaklee 3M+ESP tuh la. Mommy yang dah pernah guna, leh share tak..besh ke? Azam nak kurus secara sihat, leh fully BF and yang paling cargas..

NotaKaki : ย SUPERMAK for 3 kids! Fuh..amik nafas panjang skit, intanmaria!

From Perling With Love;

Birthday Celebration @ Gold Coast Morib!

Alhamdulilah, Allah masih panjangkan umur ku. Sudah 32 tahun aku dapat bernafas ..satu nikmat yang tak terhingga!

Sempena Cuti Maal Hijrah merangkap birthday ku yang 32 tahun itew, so kami decide nak bercuti-cuti di Gold Coast Morib. Walaupun banyak review yang tak menarik about this place, but kami ย redah gak. Luck kami sangat baik…dari mula perjalanan sehingga ke proses check in and masuk bilik..semuanya berjalan dengan smooth!

View from our room! Mmg menarik sangat. Even aku lupa nak request nak mintak bilik view ngadap water park..but mmg dah rezeki kami agak nya, we manage to get it! Yeahh..one point for this!

Bilik yang kami dapat adalah double bed! But kami mmg suka sangat dapat bilik ni as mmg usual kami akan sambungkan katil ni and tadaa..its bigger for us! The best things..setiap bilik ada jacuzzi hokay! One point on that! Budak-budak la suka..after berseronok ย kat water themepark..diaorg sambung kat bilik ๐Ÿ˜€

Hotel ni ada Water Theme Park hokay! One point untuk itu. Atleast adalah aktiviti untuk kami berjimba2. But mmg besh la. Bebudak seronok…mak apak pun happy!! ๐Ÿ˜€

Pakej kami ni ada disediakan makan malam. And hari itu lak birthday aku.so, ada disediakan kek, sijil and teddy bear! Frankly.we really enjoy our night! Another point for this!

Cuba teka berapa kos kami bermalm di sini?

For us, really worth it! As its cover room with jacuzzi, theme park admissions for 2 days, dinner and breakfast! Two thumbs for this Gold Coast Morib!!!

NotaKaki : Mood bercuti-cuti lagi ni..huhuhuhuhu…mana mau p lagi ek?

From Perling With Love;

Wordless Wednesday – Version Mengidam!

NotaKaki : Really desperate to get this SE Samsung Galaxy Y! Ada sesapa tak nak kasi hadiah birthday I this coming November 15! ๐Ÿ˜€

From Perling With Love;

Family Day @ Universal Studio Singapore!

Kelas kau jah! Family day kau over the tambak hokay hahahahahahah, tetiba jek aku ni.Dengan tak kasi salam bagai..dah buat ayat propa..apa kes? Dah la bersawang blog ni..leh lak main terjah.hmmm…Apapun, alhamdulilah..i’m still alive! But still mabuk2 and tak sedap badan especially bila petang. Setiap anak ada story masing2 kan.

Ok, berbalik entry aku kali ni, yes..last Saturday (06.10.2012), office tercinta aku buat family day kat USS. Ni kira 2nd time kami ke sini (sila rujuk entry ni) . Apapun, we really enjoy our precious moment but kali ini bertambah seronok as pegi ngan kekawan! Enjoice our picture ๐Ÿ˜€

Last but not least, our photo group. Insyaallah ada rezeki, leh mai lagi ke sini.

NotaKaki : Mr hubby saya ada ‘hutang’ p USS ni next year. ๐Ÿ˜€

From Perling With Love;

Bila dok bergambar raya sakan.

Salam 9 Syawal!

Bagaimana dengan raya korang? Alhamdulilah, settle bab beraya after sebulan kita berpuasa. Tahun ni, turn rumah hubby di Buloh Kasap. Bagi aku, takde masalah nak beraya kat mana-mana pun. Namanya pun beraya sebulan..divide jek la keluarga 2 pihak. Tak sempat beraya gak..tak tahu lah..

Tahun ni tema warna kami..warna hijau..hijau lumut batu gitu. hasih la, napa la aku dua tahun berturut pilih warna yang agak kelam. Hm..next year nak buat color yang striking..baru ceria kan.ย Kita layan dulu sedas dua picture.

Ni semua version umah mertua kat Buoloh Kasap. Nanti aku upload lak part family aku. Bila..tunggu!!!

NotaKaki : Penatnya beraya. Aku unpacking lagi baju-baju dalam beg. Laundry settle. Hmm..beraya nya adalah seminggu..tapi mengemasnya mau amik sebulan ๐Ÿ˜› . Gila terhover malas kan aku niย 

From Perling With Love;