Pandai Masak vs Rajin Masak ?

Salam mommies,

Memandangkan blog ni dah hampir penuh ngan sawang labah-labah..meh aku update some entry yang bagi aku rasa ada kena mengena ngan kita kaum-kaum wanita…eleh..ayat tak leh tahan.

2 3

Bagi mommies semua, korang ni kategori yang mana? Pandai masak ke or rajin masak? Frankly speaking untuk aku, aku ni rajin masak even rasa tak seberapa (honest kan aku 🙂 ) . Tapi ku akan cuba semampu aku untuk rajin kan untuk memasak walaupun kekadang huruf M yang maha besar kat diri aku … Selalunya lauk yang aku rajin masak..lauk yang senang dan cepat di masak.  Nasib baik husband mmg tak cerewet bab makan. Very flexible and agak-agak aku mmg malas nak masak..aku goreng telur jek (pergh..giler pemalas bini dia ni kan :p ). So, korang jangan tiru aku hokay.

Lagipun bagi aku, bila makan kat umah, macam lagi senang berbanding makan kat luar. Sebab apa? sebab bila makan kat luar ngan kids pergh..ribut dia macam ada tsunami.mmg tak kenyang bila makan and macam banyak buang masa lak kat kedai. Ni opinion kita jek. Setiap org ada reason masing-masing kan. Kekadang bila ada huruf M tuh kat diri ni…makan kedai gak aku :p

NotaKaki : Cuba jadi yang terbaik  🙂

From Perling With Love;

Advertisements

4 responses to “Pandai Masak vs Rajin Masak ?

  1. Kite ikut mud gak masak2 ni..time rajin,masak..kalau dah memang malas, memang sanggup ke kedai jugak la..hehehe..nway,meriah sungguh gmbr2 masakan maria tu. Memang terbukti rajin masak..:-)

  2. kita jrg masak..klu masak pun wknd je =D
    rajinnya marian..bertuah yr hubby =)

  3. Makan dengan nasi putih panas-panas memang sedap. Ikan tu pulak saya goreng garing kasi dia kejung skit baru sedap makan. Selalu saya makan pakai tangan, tapi kalau sesiapa nak feeling lebih skit pakai le sudu garpu mesti rasa macam makan kat restoran siam sekejap. 😀 Bahan yang saya pakai agak banyak, saya suka banyak bumbu-bumbu, baru seksi. Nak makan kene selak skit baru nampak ikannya. Hehe.Resepi ni sukatan saya untuk saiz ikan yang saya pakai, kalau kawan-kawan nak masak kene adjust bergantung pada banyak mana kuah yang kawan-kawan nak. Husband saya kata sedap macam makan di kedai siam, saya rasa mungkin sebab aroma dari daun limau purut, serai, daun ketumbar, nampla dan juga tom yam paste yang saya masukkan dalam masakkan ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s