Our superb 3 days 2 nights holiday – Part 1 !

Salam mommies semua. Sebelum baca dengan lebih details about entry ni, kita dah buat summarize our journey – 3 days 2 nights yang merangkumi 3 negeri dari 24 hingga 26 Mac 2012!

 Executive summary  of this holiday
Johor Bahru- Mersing-Cherating-Chukai-Kuala Terengganu-Tanjung Lumpur-Cherating-Johor Bahru

Memang seronok dapat spend time ngan kids and hubby. And really holiday kali ni more on Jalan-jalan cari makan (JJCM) as sana kan seafood fresh and murah! So berbaloi sangat duit yang mengalir itew untuk makan compared to our holiday to Universal Studio Singapore last year..yang berkemut-kemut duit as currency rate agak mahal compare to RM  🙂

Kami bertolak dari Johor Bahru to Cherating pukul 7 pagi sharp! Dah pesan kat Ecah..bangun awal as ari ni nak “tido hotel”.. so apa lagi..budak-budak kan..bila berjalan jek, mmg cepat bangun and excited! Perjalanan smooth and rezeki kami, cuaca terik and cantik..so its bright our journey!

1st our stop was Mersing as kami breakfast di Jeti Mersing. Mak aih, lauk pauk untuk tenghari semua dah ada even that time baru kul 9.00 pagi. Awalnya nak makan tengahari. Hubby amik lauk giant sotong and kami with roti sardin, roti telur bagai semua..and its just cost RM18.00! Great start for our holiday!

Macam biasa, bila dah beranak dua ini, haruslah jadi mem kat belakang bila berjalan. Si Ecah jadi co.pilot ayahnya dibantu dengan Cik garmin

Alhamdulilah, dengan kecekapan Mr Driver – Ariff Mohid, kami berjaya sampai di Cherating around kul 1.30pm. Sementara menunggu Check in di The Legends Resort Cherating pukul 2pm, so kami berlunch Nasi Gulai Kawah berdekatan area resort kami. Komen : bagi aku, gulai kawah tuh macam daging masak kari yang agak pekat. Apapun sedap sebab kami sedang excited 😀 Tepat pukul 2 petang, kami check in..and untuk hari pertama ni, kami bergolek-golek dalam bilik sebab kesiankan hubby yang penat drive

Hari kedua kami mmg awal. Kami mmg takde perancangan nak ke Kuala Terengganu. Tiba-tiba hubby cakap, Cherating – KT just 2 jam lebih jek. So, ibu ini terus “jom” bila hubby cadangkan ke Kuala Terengganu. Alang-alang dah berjalan jauh, rugi woo if dok dalam bilik jek. So seawal 7am lagi, kami dah turun untuk breakfast di hotel. Pelanggan pertama as orang lain dok terbongkang lagi tidur :p

After breakfast, anak dara Ecah dok sibuk ajak main buai semua. Harus la kan. Temankan anak. tapi gayanya macam ibunya yang terover excited  :p

Dah nama pun resort dekat ngan laut, so harus la ke pantai. Alhamdulilah, syukur sangat dengan rezeki yang diberikan, kami dapat spend masa bersama-sama and happy kan anak-anak. Yang paling penting introduce si Danish with pasir. mula-mula muka cuak..last-last dia la hero pasir 😀

NotaKaki : Kita bersambung yer Part 2 nya our superb holiday stories. Tgh banyak idea ni tapi ada temujanji kul 2 petang hari ini. 😀

From Perling With Love;

Advertisements

5 responses to “Our superb 3 days 2 nights holiday – Part 1 !

  1. bestweddingdressforyou

    the baby is so cuuuute!!! hope you are happy everyday! 🙂

  2. bestnye berholiday..mcm kite memang suke dok hotel or resort2 tepi laut ni. Tenang jek rasa nanti..:-)

  3. mmg superb! dari selatan ke timur tu..plan nak buat the same thing too tapi dr kl ler hihi

  4. hi maria..lame sgt sy x berblog..
    sronoknye berjalan..mcm ksik idea..best gak JJCM ni kan,hehe….

    btw danish hensem sgt 🙂

  5. syoknya holiday smbl JJCM… kita lum lg jejak cherating..nx plan tp tatau bila sbb kami suka mkn angin yg unplan..hihihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s