Review Azam 2011

Ok, as my promised last entry..nak dok review Azam tahun 2011.. either its success being implement or not.  Kita review one by one lor. Kita mulakan yang berjaya dengan part kureng..  :p

Nak jadi anak yang solehah, isteri yang setia susah dan senang kepada Mr Ariff Mohid serta ibu yang penyayang utk Aisyah and Danish  

Ni kiranya on going nya azam..and its will continuity untill end of my life..insyaallah.

Tukar kereta from Myvi to Persona – DONE! JMR 1980 

Alhamdulilah, berjaya tukar kereta from Myvi to a sedan car – PERSONA. Penambahan ahli keluarga..maka planning tukar kereta harus disegerakan. Dengan izinNya, Allah permudahkan 🙂

 Cuti2 AriffMaria’s 
i. Cameron Highlands (Mac) 
ii. Universal Studio-Singapore (Oktober)

Alhamdulilah jugak…tahun ni berdouble lak kami bercuti. Mmg plan nak adakan yearly vacation untuk kami, even its just bajet vacation. Tahun 2011 ni kami dapat bercuti bersama-sama ke Cameron Highlands (happening sebab bercuti bersama family in law) dan Universal Studio Singapore. Sometimes, we need a couple days to relax  after stressful for many days.

Percutian bersama keluarga in law di Cameron Highlands pada bulan Mac 2011! Seronok sangat!!

Bercuti di Universal Studio Singapore pada bulan Oktober 2011. Mengumpul duit sikit-sikit untuk ke sana 🙂 . Hasilnya = more precious and memorable!

Settlekan Hutang Credit Card
i. Bank Rakyat 
ii. CIMB 

Biasalah kan aku ni..bila ada kad kredit jek..joli katak. Katak pun tak joli macam aku. So azam tahun ni..nak settlekan debts kad kredit and my mission SUCCESS!! So lepas ni, mmg kena nyorok gak kad tuh..tak mau dok dalam wallet ni hah.. Nak terminate, macam tak la kot. Mana la tahu, future ada keperluan 🙂

Turunkan berat badan – 70kg 

Huahuahauahuahauahua, korang akan cakap aku perasan lobih..disebabkan claim dah kurus..kekononnya. Korang tak caya ker? Meh aku tepek sat pic

Sebelah kiri ni masa kenduri kahwin BIL – June 2011. Masa ni berat around 84kg. Giler gemuks kan. Sebelah kanan lak sehingga bulan Oktober 2011 – masa ni berjimba2 dekat Sentosa Island. Objek pic yang sama, aku dukung Danish. So bila tgk pic kiri tuh..macam nak nangis pun ada..segan babe..amik la keputusan berdiet and guna korset. Alhamdulilah, turun skit walaupun tak drastik sangat. Ikut kan BMI ni pun, still terlebih berat badan so tuh next year nya Azam yer.

Investment – Molek Butik (Sleeping Partner) & Public Gold (40g 999)

Atas kesedaran yang melampau mengenai bertapa penting nya side investment, so aku melabur 2 channel investment yang berbeza. Investment pertama, aku melabur dalam MOLEK BUTIK as sleeping partner  sebanyak RM5k and every months they will pay me RM354 for 24 months. Ok lah kan. And the 2nd one, beli emas..for long-long terms.

Ok..dok sedap citer pasal success nya Azam, meh kita dok citer unsuccess nya azam. Azam tahun 2011 yang rasanya tak success lagi adalah…

New Job and Position. Memang every year, tuh jek la azam aku. Tapi nak buek macamano, belum rezeki ni, Allah berikan rezeki part lain. Takpe la, syukur ada kerja dari takde kan 🙂

So dari kiraan markah prestasi SKT untuk Azam aku ni..aku as penilai diri sendiri, dari 6 perkara yang disenaraikan pada awal tahun ni…5 berjaya memenuhi sasaran dan matlamat. And 1 tidak berjaya. So, dari kira peratus kejayaan adalah sebanyak 83.3%. Ok la kan. A+ tau. (ish..ish..ish..riak meh intanmaria). So after this kena fikirkan azam tahun 2012 lak.

NotaKaki : Apa la azam aku tahun depan ni? Korang boleh tolong fikirkan untuk aku tak? :p

From Perling With Love;

Advertisements

5 responses to “Review Azam 2011

  1. wow.. tahniah pada azam yg dah terlaksana… n teruskan usaha bagi yg belum ok.. hehe 🙂 rasa happy lak bile 1st time baca blog intan ni 🙂

  2. wow..tahniah intan..
    apa kata utk azam tahun dpn..masuk kn dlm list azam utk dpt bos baru…hehehe…

  3. tahniah..berjaya score 83.3% azam 2011 🙂
    bila baca N3 intanmaria terasa nk buat N3 gini utk review azam 2011 n list down azam 2012..baru ada semangat nak capai impian kan..kan 🙂
    thanks for sharing with us 🙂

  4. Kalau kata dah berusaha tapi x berhasil, maknanya belum cukup usaha tu atau pun berusaha tanpa rasa yakin.

  5. Pingback: Why..oh why! | Maria+Ariff+Baby's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s