Transformation!

NotaKepala : Entry ini adalah entry terlama dan terpanjang yang aku pernah aku create (start 17.08.2011 untill 17.9.2011 ) as aku nak buat jurnal buat diri aku tentang perjalanan and motivasi aku nak kurus .

Huhuhuhuhu.aku rasa ni entry aku paling sadis aku telah, sedang dan akan buat mengenai usaha aku nak kuruskan badan using Premium Beautiful . Hope it will success as what i dreamt it for long time ago!

Kenapa tiba-tiba leh nak buat transformasi?

<—- Gemuk kan aku kat sebelah nih? Really..mmg sadis sangat. Ni aku masa kerja kahwin adik ipar aku pada 11.06.2011. Rasanya berat masa tuh around 84kg!

Ni lah aku masa majlis berbuka puasa bersama-sama budak-budak office plus ex-boss (16.08.2011). See, even bulan posa pun..really tak membantu penurunan badan ni. And yang paling sadis..my ex boss -Tn Haji Raja Taufik Azad siap leh tegur aku…”awak ngandung lagi ker”…OMG…wat do you think and feel? Aku rasa malu + marah+rasa nak balik jek that time. But aku tak salahkan dia sebab dia tak tahu. Yang silapnya aku sebab aku tak leh control makan..even masa bulan puasa. Dengan babat and lemak perut all the way ni..buat aku rimas sangat dengan imej aku masa tuh. That time berat aku 76 kg!Wats the hell kan,berat macam tu with tinggi 162cm jek. Tension aku plus lack of self confidence!

So esoknya aku start buat searching kat internet nak cari other ‘ubat’ nak percepatkan lagi aku kurus as aku dah ada korset PB (and disebabkan aku mmg pemalas nak pakai..nah..padan muka kau, intanmaria..badan still gemuk even dah invest RM2.2K for that korset!) Aku berazam nak pakai balik korset PB ni and suddenly jumpa blog yang tunjukkan kak ana (one of famous penjual PB kat Malaysia) transform from big size woman into great figure woman. Tak percaya? meh aku tepek pic dia..dan seterusnya menjadi azimat aku nak kurus macam dia!

           September 2010 (98 kg)                    Julai 2011 (54 kg)

Impress kan? So dengan lafaz bismillahirahmnirahim…start 18.08.2011 (sempena ulangtahun perkahwinan kami yang ke 4) aku berazam nak turun kan berat badan ini dari 76 kg atleast turun around 70 kg within a month.

Progress after 30days ber PB +Lactolite

Perasaan sekarang..mmg besh! Ni pic semalam..sebelum p kenduri. Ada shape skit badan ni..better than last time. Baru serius pakai balik a month..so ni la hasil nya! Tunggu la for next 30 days..i will show the progress! Berat pun dah turun 4kg..even sekarang ni musim makan2.

Nak tahu about this..meh la contact kita meh.. BB pin – 213758EA and email kita – intanmariaahmad@ymail.com or call kita – 0143169641

Ingat, next month nak buat “The Biggest LOSER Challenge” la. Hadiah nya..either BB Curve 8520 Purple or Blackberry Pearl 8220 White okay! So, tunggu announcement!

NotaKaki : tak salah kan berkongsi hasil yang baik kan!

From Perling With Love;

Advertisements

4 responses to “Transformation!

  1. wahhh..mmg nmpak jauh beza..kurus dh skang..kite jugak yg maintain gebuz..nk invest beli PB tp still berkira2 lagi..hubby pon tk bagi galakan berPB..suka gamaknye bini die montel2 nih..balik2 soh diet sndiri..tu yg paling susahhhhhh tuh…T__T

    • cuba la PB. Good investment tau as PB ni kira aset. If rosak or koyak..lifetime waranty lagi. Kita beli ni masa mula2 bukan sebab nak kurus. sebab ada fibroid so masa pantang pakai set ni..alhamdulilah..dah kecut. Tak payah nak operate. Dari nak jimat RM2.6k terus kena RM6k sebab nak buat fibroid tuh 🙂

  2. Pingback: Set Bersalin & Bengkung yang mana paling bagus? | Maria+Ariff+Baby's Blog

  3. Eh tak sangka plak berat intanmaria smpi mcecah 84kg..
    Bagusnya pakai PB..nmpk ketara kerampingan nye 😉
    Lg bagus rasanya if try minum SD2…mnm setin sebln bole trn 4kg 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s