Korang pernah tgk tak Drama Daun Ketupat Kering tuh?

Salam 15 Ramadhan kekawan. Aku sekarang tengah desperate nak download Drama Daun Ketupat Kering ni… Korang pernah tgk tak drama ni?

Sinopsis Drama: Bayangkan kalu masa raya mak yang menantikan kepulangan anak- anaknya tapi yang pulang hanya jenazah sahaja dan kesemua sekali .

Anak-anak semua sempat balik masa bulan puasa … Siap bergelak sakan, bergurau senda ngan mak & adik beradik .. Ada tanda2 yang mereka akan pergi meninggalkan ibu mereka … Cara mereka bercakap, berkata , melaku kan perkara yang tak di duga… Mereka adik beradik balik sekali .. At first semua marah kat Kak Long (Rita Rudaini) sbb lambat.. tapi di sbbkan nie juga mereka adik beradik dapat berkumpul bersama tuk berbuka puasa .. di mana selama 29 hari seblum nie mereka tak pernah berbuka bersama langsung… dalam keadaan penat mereka balik beramai berkonvoi … Bila part yang terakhir mereka tunjuk camne fauziah nawi pegang cucu yang tak berbaju sbb tiada persiapan … langsung tiada persiapan … juga camne kemalangan bolih berlaku

Mereka tak beri maknya menganyam ketupat .. potong ayam atau masak rendang .. Siap nak berkonvoi balik kampung adik beradik semua .. kebetulan si menantu ( rita rudaini ) tgh mengandung dan cuma die org aje yang selamat dalam kemalangan tu.. Rusdi Ramli ( anak agkt mak die) yang sambut jenazah tu semua sbb masa tu mak die dok tidur kat mesin jahit … Elok jenazah di bawa ke atas dan semua dah siap cium buat kali terakhir, rita rudaini kebetulan bersalin kan cucu sulung mak die .. tapi tak lama selepas tu rita rudaini pun meninggal sama…

NotaKaki : Sesapa yang ada download tuh..pls kasi la kat saya ni as aku nak tgk balik this drama. Mood Raya aku sudah kembali 😛

From Perling With Love;

Advertisements

10 responses to “Korang pernah tgk tak Drama Daun Ketupat Kering tuh?

  1. macam pernah tengok tapi takde simpan cerita nih…isk sedih pulak baca sipnosis die…

  2. ayu tgk citer nih kak….sedih sgt…tp x jmpa la nk d’load kt ner. akan berusaha dptkn link download citer nih…tp da berthun2 cari citer nih…x jugak jmpa…

  3. huhu sure sedih giler cite ni kan..

  4. dear..mcmna nak download? lin dah lama cari cerita ni…alamak..intan pun belum dpt lagi ye drama ni…

  5. Baby Nadra Mama

    mcm sedih jeks cite ni.. tp cam teringin nk tenguks gaks… hihi

  6. tak pernah tgk lagi..tp baru baca sinopsis dah sedeyyy..huhuhu

  7. isk,..saya takleh tengok citer macam ni..nanti banjir..huhu..

  8. terima kasih 11111234… saya dah dapat download. banjir rumah saya dibuatnya… sungguh menyayat hati… 😥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s