Perkembangan Danish @ 5 months

Alhamdulilah, last Friday my lil hero was already 5 months. Sekejap jek masa berlalu kan. Ibu nak recap balik..apa yang my Danish leh buat until his age now πŸ™‚

  1. Wah…danish sekarang nak sgt bercakap..and look like macam nak ngadu pun ada ( ni mesti kakak dia dok buli ma). Sekali berbunyi..leh dengar suara dia satu rumah.. πŸ™‚
  2. Sekarang ni lebih prefer duduk (with bantuan perut ibu dia la as sokongan πŸ˜‰ ) rather than baring…boring ek nak baring
  3. And mudah sgt lelap when kita tepuk2 belakang dia..and suka tdo dekat bahu kita…manja nya dia….
  4. Huhuhu..bab meniarap tuh jangan citer..as suka sgt meniarap. Even dah sedap tidur pun..dia leh lak guling-guling nak meniarap. My son ni tak reti tido meniarap…so menangis la mamat ni..
  5. And bila citer tidur..yes, my Danish Raziq mmg tdo lasak… Tapi dia tak selasak macam kakak nya ( huhuhu, ecah pernah tdo….esok pagi jumpa kat bawak rak tv :p) Sebab dia tido berbendung lagi. If not, mmg tak tido la mamat tuh…tangan dok gerak2….

Rasanya tuh jek dulu..nanti teringat balik..kita add yer. Pasal berat pun..kita rasa than lbh 7kg as last month masa dia 4 month dah 6.8kg. Next check up pun this 11 April.

NotaKaki : Alhamdulilah, dikurniakan sepasang cahayamata yang sihat dan comel.

Posted with WordPress for BlackBerry @ BB kepunyaan intanmaria yer πŸ™‚

Advertisements

8 responses to “Perkembangan Danish @ 5 months

  1. alololo semangatnye danish…tembannye dia!!
    Geram aunty tengok sbb afeef slim jer hehe

  2. bukan main handsome lagi si dani taw.. geraaaaaaamm.. sy nak no 3 nanti baby boy jugak.. heheh

  3. wahh..macam2 dah danish leh buat yek..alhamdulillah, membesar ngan sihat n cerdik kan hero nih..=)

  4. alolo,…tu muka mintak cium tu..comelnya!

  5. Baby Nadra Mama

    baby ni cepat jeks membesar…. anak u sgt encem la… hik hik

  6. tgk gmbr danish..rasa mcm nk baby gak je..:)

  7. tomeiiiii nya danishhhh….makin tembam n montel!!!

  8. danish sangat comel la kak intan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! geget sket πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s