Sabtu yang terindah bila bersama keluarga tercinta…

Yuhuuu….intanmaria in da house. Wah gitu,  ehem intanmaria..sopan-sopan skit yer. Anda tuh dah jadi mommy two kids..so pls behave 🙂 Assallamualaikum mommies semua.. Apa aktiviti korang pada hujung minggu lepas? Kami pada sabtu lepas, agak penuh, mengisi hari sabtu kami bersama anak-anak…

Pagi sabtu, macam biasa Ecah ada Alimkids Playgroup with Teacher Amy dekat BBU. yang besh nya, arini dia ada ‘mini-convo’ as dia dapat habiskan Module 2 dia.. And macam biasa..she still with ‘main-main’ tak mau dengar cakap teacher amy..but yang impress nya aku, dia belajar melalui pendengaran..even dia pada masa tuh tgh main-main. Sebab bila balik umah..dia implement apa nasihat yang ‘teacher’ ajar like ‘Caterpiller cough tuh..kan tutup mulut..so bila dia batuk..dia tutup mulut meh..’ and banyak gak la… Alhamdulilah.. And that saturday, ada make a turtle and color it using watercolor and my ecah really love with that activity! So, kita layan dulu activities picture

“Yeah….Ecah dah abis modul 2!”…

So, after finish class Ecah..kami terus ke KSL City. KSL City ni one of new shopping complex in JB. Comments : Em, better la p JUSCO Tebrau tuh. Lagi banyak choice. So kat sana..kami lunch sekali. Huhuhuhu, kenyang ma..makan buffet ni..

And last place kami terus ke MATTA Fair dekat Danga City Mall. Comments : Aku rasa better booking sendiri. Bukan apa, macam mahal jek bila usha-usha. Picture? Nan ado, sebab kes aku malas nak amik picture. Anak-anak aku dah cranky, sebab penat kot. 😀

Nota Kaki : Nikmat hidup bukan semata-mata wang ringgit yang banyak dan kedudukan status yang tinggi, ianya lebih kepada apabila masa yang diluangkan bersama keluarga dan melakukan perkara-perkara yang dapat menggembirakan anak-anak 🙂

From Perling With Love;

Advertisements

11 responses to “Sabtu yang terindah bila bersama keluarga tercinta…

  1. comelnye ecaaahhhh!!!!!!!! ecah ikut muka u la maria…

  2. mmg masa terluang bersama fmliy lah yg paling berharga…kalo boleh xmo pi kja..nak dok ngan anak2 je…

  3. sama la ngan eiymann..dia belajar melalui pendengaran gak heheh..byk main tp bila teacher tanya, dia leh jawab heheh

  4. pndainya ecah wat turtle…!!! siap ade konvo lagik..best2x..hihi..nway, spent time ngan family mmg satu moment yg sgt berharga kan..=D

  5. syoknyer..ni yg rasa nak hantar dalila gi sekolah cepat2 ni.

  6. teringin nak bawak Diha join Alimkids jugak, tapi sebab mak nya ni ada kelas setiap Sabtu, kena la pendamkan dulu..huhu..seronok Ecah kan.

  7. good girl ecah!
    lps ni leh masuk skool lak yer 🙂

  8. so cute la si kecik ecahh nie.. geram i tgk.. kaler smp terlentok2 kepala dia.. 😛

  9. babe.. add i kat bbm.. 25E4272D

  10. Your blog is fun to read, banyak dapat manfaat from it!! Definitely following 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s