Hujung minggu yang indah…

Hujung minggu lepas aku balik umah mentua dekat Segamat. Biasanya sebelum ada Anish, kami akan balik lepas balik kerja ari Jumaat. So disebabkan Anish still kecik (tak elok jalan malam2) and kakaknya Ecah ada kelas kat Alimkids, so kami bertolak balik ke Segamat dalam kul 2pm ari sabtu. PERSONA aku pun sempat la p 1st checkup pagi sabtu tuh..

As usual…ecah p kelas…harus la ada pic….Diam tak diam..dah 4 weeks ecah ke kelas ni.. alhamdulilah..

After class, hubby ajak lunch dekat McDonalds..sebelum amik Anish kat umah mak…alas perut. Lagipun nak melayan si ecah nak p ‘nal’ (short terms for McDonalds..ni bahasa dia la)

Nasib baik gak kitaorg plan nak balik siang. Sebab jalan otw nak ke Segamat..banyak sangat jalan berlubang, baru lepas banjir kan arituh. So, kena lebih hati2..sayang wooo PERSONA ku langgar lubang. Kereta tuh belum lagi start bayar..huhuhuhuhuu.. Aku ada anak kecik ni..harus la jadi mem kat belakang…and ecah kat depan..

Hari isnin lepas gak…aku buat checkup Anish kat Klinik Kesihatan Buloh Kasap. Perkembangan anak teruna aku :

Berat : 6.3kg, Panjang : 66cm.

Dah boleh tegakkan kepala, dan mata dan boleh ikut benda yang bergerak and yang ada bunyi.

Huhuhuhuhuhu, mulut dia dah boleh ‘bercerita’ using his language. Seronok sangat bila dengar dia ‘cakap’..penuh perasaan tau!

And suka main air liur and suka isap / makan jari..kekadang…satu tangan masuk dalam mulut…punyala sedap sangat tangan dia tuh..

NotaKaki : Seronok kan tgk perkembangan anak-anak. Alhamdulilah, Ecah and Anish dapat membesar depan mata kami sendiri.

From Perling With Love;

Advertisements

7 responses to “Hujung minggu yang indah…

  1. ecah ni kaannn… makin besar, makin cantik….

    iklan feberet

  2. wah seronok kan dpt balik kg . intan adakan ecah cemburukan adiknya . org lak ada masalah bru neh . adif cemburukan adiknya pulak skrg hurmmm sikit2 tayah kawan adik . ibu kawan adif sorggg jew . adehhh very the problem tau .

  3. wow.. pandai nyer jage adik… how lucky to have a pair already… 🙂

  4. kg sgmt ke? buluh kasap? ya allah samala dgn kg saya buluh kasap, segamat gak…tp dah jrg blk since nenek meninggal last year…huhuhu

    belah mana buluh kasap tu?

  5. wahhhh..Ecah dh start skool ek..nmpak kemas jek die mengaler tuh..kalau Zara, mau dh habis conteng sana sini atas kertas..huhu..

    btw, tgk Anish, makin rase berkobar2 nk tgk adek Zara kuar..hope Zara leh jadik kakak yg penyanyang can Ecah jugak..=)

  6. syok balik kpg… comey nyer die, auntie nak cubit2 la pipi, geram….. take care maria….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s