When the power is combine…

…ibu boleh pengsan tau! Hohohohohoho…ni adalah kisah benar..bukan tipu-tipu nya!

Maaf yer…gambar-gambar diatas stok lama..masa aku berpantang kat Buloh Kasap.

Bila dah anak 2..tindakan harus cepat dan pantas…dan yang paling penting harus ada perasaan curiga skit. Sebagai contoh..bila kita ke belakang sekejap jek.. dari bising-bising ecah kat depan..tiba-tiba sunyi sepi..so cepat-cepat la ke depan balik. Confirm dia tgh menyakat or tgh buat facial adik dengan bedak!

Dan bila ada anak 2..harus kena fair kasih sayang. Aku dapat rasa ecah really sakit ati or jeles bila aku and hubby dok pujuk or dodoi si adik (iyalah, baby boy ni manja skit..tido harus kena berbedung plus berdodoi). So, bila semua dah settle down (adik dah tido)…harus la cium skit si kakak. Aku rasa sekarang ni ecah selalu sangat kena marah ngan aku. Mana tak nya, bila adik dah tdo (dah la si adik ni susah nak tido)…ecah boleh lak menjerit kuat-kuat…so, tindakan refleks aku..harus la ‘semut api’ gigit kat peha gebu dia..huhuhuhuhu, jahat kan ibu ni 😦

NotaKaki : Nak mintak sangat tips kat mommies semua…how to handle 2 anak and at the same time mommy dia tak stress sangat. Now ni macam nak p berurut every week..nak release stress.. Really tabik with mommy yang success handle kids yang ramai!

From Perling With Love;

Advertisements

8 responses to “When the power is combine…

  1. mula2 mmg mcm tu kak..nnti dh biasa, dah ok lah tu..

    cuba bagi ecah bagi mainan yg boleh melekakan dia..so dia tak dtg kacau adik.. πŸ™‚

  2. amik masa nak adjust.arin sendiri amik masa makan bulan jugak .

    tp sebenarnya tak susah mana pun . yang penting , jgn di sisihkan yang sulung. kalau balik dari jalan memana, buy for her anything yang dia suka. tak semestinya mainan. beli foods yang dia suka ke , apa ke . as long as dia rasa diri dia mama and papa nya tak ketepikan . dia nak attention tu kadang2 ada peel yang boleh my blood go upstairs . πŸ™‚

    good luck!

  3. dia nak sayang2 n manja2 ngan adik tu, tp belum pandai πŸ™‚

  4. Hehehehehehe… sori ye gelakkan pulak… sbb dah rasa dulu dah even skrg pun Qila masih lepuk adik dia.. org kata, jangan pukul si kakak balik nanti dia berdendam, tp dah berbuih mulut cakap baik2 tetaaaaaaaaaaaaaap dia lepuk adik dia tu sesuka hati.. padehal apa semua lebihkan dia… mana2 gi mesti dapat toys.. adooyaaaiii… tengok budak gak kot, sbb mcm anak opismate, anak dia rapat gak tapi ok je si abang bukan main syg kat adik..

    try lah bagi sumthing pastu intan cakaple, ini adik yang bagi kakak ecah.. harap2 dia dah faham dan suka dan terus rasa syg kat adik dia.. mcm qila dulu dia dpt adik masa umur dia sethun 6 bulan, tatau ape lagi…

    try cara tu mana tahu berhasil…

  5. saya anak sorang pun terkial-kial…huhu…

    Baby&Me Shopping Style Contest for kids 5 y.o and below

  6. kak intan jg stress sgt kak…hope leh handle la.pe ssh tnya la pd kak len..dia kn hero rmai tnya cam ner dia handle?hihihi…jwpn sure mnta si eli dtg lyn ank dia..hahahahha

  7. ala intan mmg mcm tu la tpi klu dah mommy dia tdokan bb daddynya kne la layan kakak . n kne ajak si kakak cium bb sayang bb so dia akan rse dia masih diperlukan . mcm hero anum skrg la klu nmpk adik baring sblh ibu, dia tolak adik ketepi biar dia sorang jew pelok ibu . sian kat adik . so penyelesaiannya ibu pelok abang+adik n bgtau ibu sayang dedua πŸ˜› then bru dia ok biar adik dok baring ngan ibu . chaiyok2 ye intan πŸ˜€

  8. huhuhuhu pening tapi lama2 nanti sure ok =D tgk pengalaman kakak sendrik…heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s