Baby Carrier idaman kalbu?

 

Mei Tai

Pouch Sling Baby - hah, yang ni aku dah ada!

Ring Sling Baby

Apa pendapat mummies? mana yang paling effisyen. Aku dah ada Pouch Sling Baby tuh..bagus..mmg bagus..even si Danish mmg tdo jek dalam tuh..aku dah macam mak kangaroo dah..but disadvantage nya..aku lenguh sebab beban guna satu bahu jek.

Aku tgk mei tai tuh macam bagus. rasanya ada mommies yang dah guna kan mei tai ni kan..apa pendapat korang ek?

NotaKaki : Dah ada anak 2..harus minimize kan bawak barang bila berjalan..so pouch baby ni menggantikan stroller (gamaknya ler)..

From Perling With Love;

Advertisements

11 responses to “Baby Carrier idaman kalbu?

  1. arin pon memang masuk je anak ke dua, kami dok pakai baby carrier. but i bought baby carrier pilihan ayah depa ni. memula nak beli ring sling / pouch but ayah kata dia yg akan pakai so beli yg nmpk macho nya. :p . most of the time, the dad yang carry the second one while arin memegang the first one.
    ni nak masuk 3, pergh..lagi menduga akal cemana nak buat. luckily yang no 1 dah dengar kata sikit.

  2. oh tak pernah guna lagi..biasa guna stoller je heee

  3. Saya guna baby carrier biasa aje dulu, Diha tak suka, sekejap aje dia pakai..huhu..
    Mei tai tu nampak sgt selesa!
    Latest Contest:
    Baby & Me Shopping Style Contest

  4. instead of MT, y dont u lookup 4 SSC? its even better sbb easy to wear & take off. mr daddy pun bole join pakai. can front carry & back carry too 🙂
    oh btw, i’m saying that bukan sbb MT tak bagus, both are good. aku pun gune MT gak. MT ni ada long straps yg takes time sikit masa nak pakai & bukak.

  5. Pernah beli bby carrier yg biasa2 jek dulu jenama Anakku.a.tp mse tu Zara cm tk berapa suka dok dalam tu..last2 dukung biasa jugak..dok dlm stroller pon die tk mau..ni adek nnti ntah mcm mane plak perangainye..heheh

  6. firsttttt!!!!nak wish tahniah ats kelahiran ahmad danish…sowi terlewat nak wishhh hahahaha…dah lma x dtg sini hahaha…hukumilah diri ku ini…waaaaa…

    okes lah rse2 smue ibu nak blei itu ini kan bila dah ada anak 2 nie…x kisah le maria nak bli ke tak janji sennag nak handle anak kan….

  7. yes, mei tai nampak best…. kalau dah dapat bebi yang ke dua pun, kita nak try jugak mei tai… tapi, u try la dulu… then boleh bagi review…. hehehehe

  8. dulu saya try gak gi mana2 bawak stroller satu, meitai satu… bila si kakak tido, adik duduk meitai.. tapi tak larat le nak dukung dia berjam2 dalam meitai tu.. lagipun susah nak ikat untuk nampak kemas lainlah kite nak terer.. tapi mmg selesalah.. tp susah plak kalau adik nak tido, tak selesa..

    tp skrg sy tetap kena bwk 2 stroller sbb anak sulung mmg tak suka jalan. dia prefer duduk dlm stroller..

    meitai mmg class dan selesa sebab lembut dan tak panas..

  9. hahahahaha.. kenapalah masa bagi komen ni aku sopan sekali?? hehehehehehe

  10. yela dah 2 anak harus minize kan brg2 dlm kete..
    klu sy pun pilih mei tai 🙂

  11. maria, klu dh 2 anak mmg kena bw brg2 yg penting jek, klu x sarat kete kan.. cayaok2 awak pun nak tukar kete pesona… welcome 2 d’club….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s