Berpantang with Premium Beautiful


Huhuhuh..kali ni aku berpantang dengan mengguna suit Premium Beautiful(PB) berbanding dengan bengkung ibu-ibu bersalin. Ada reason kenapa aku gunakan PB ni.  Masa aku buat checkup with my doc gynae pada hari ke 9 ari tuh, dapat detect FIBROID dalam rahim yang sebesar 2 cm! Really terkejut with that news..

So aku pun buat research skit pasal FIBROID and suddenly ada jumpa satu website yang mengatakan PB ni boleh mengecutkan FIBROID. Walaupun agak mahal tapi bila pk balik..if katakan la FIBROID ni makin membesar..aku kena opearate nak buang and cost operate misti dah cecah RM5k. So dari nak jimat kat PB aku lak kena kuarkan duit lagi utk kena operate…better beli PB kan..

Aku start wearing this PB since 20.11.2010 so its mean lebih kurang seminggu aku dah pakai PB ni. Ada perbezaan ke..puan intanmaria?  Bagi aku yes…PB ni buat aku firm skit la..and darah kotor pun kuar dengan baik..walupun skit. Tang FIBROID tuh..aku tak tahu progresif nya..nanti aku checkup plus buat pap smear ngan doc gynae aku..aku akan habaq hasil nya..

Nota Kaki 1 : Moral of the story – Hargai diri kita. Jangan berkira beli sesuatu yang agak mahal…jika ianya mendatangkn keuntungan dari segi wang dan kesihatan ( huhuhuhu, nak sedapkan ati nampak…puan intanmaria)

NotaKaki2 : Yang penting..aku dah ramping skit nyah!..hahahhaha sebab sebelum pakai PB..pinggang aku 37.5 inch (huhuhuhu, korang jangan gelak kan aku) and ari ni..without pakai PB..pinggang aku dah 34 inch within a week! Caiyok intanmaria Caiyok!

Advertisements

10 responses to “Berpantang with Premium Beautiful

  1. syoknya…nanti mesti slim river la awak..

  2. Hmm…betul tu, saya sokong!! Usaha pelbagai cara itu penting kan..
    PB works amazingly on me too..
    Every woman should own one..
    Those yang masih belum merasai kelebihan PB, get 1 now..
    call me at 0133631961
    tumpang iklan ye tuan rumah..:-)

  3. waw tak sbr nk dlm pantang!! hahahaha..

  4. wah cpt tul slim bestnyeee!

    eh aku dulu pun ada fibroid masa pregnant kn aqeel 4 bulan, pastu bila perut dh makin bsr doc dh xdpt detect dh mane pgi fibroid tu..mungkin dh kecut.
    lps 2bulan bersalin cek lg tgk dh xde terus dah..alhamdulillah..
    seriau gak aku memula tu

  5. woaaaaaaaahhhh.. mmg berkesan ek PB ni….. chaiyokkkk intan!!!

  6. wahh! teringinye nak try!
    kalo yg dah lepas setahun beranak ni ade can ke nak kurus balik.. :p

  7. cayok2… teruskan atie guna gak tp ngah naik berat bdn sbb malas pakai, kahkahakaha…

  8. salam..blh tahu apa update entry ni? how’s the fibroid? sudah kecutkah?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s