My Ecah was hospitalized last weekend!

Hari minggu yang dalam sejarah..my beloved Ecah masuk hospital!!! This stories begin, sebab my ecah dah 10 hari demam panas , on off demam! So, hubby amik keputusan mintak refferal letter from panel klinik to refer my ecah case to hospital! Takut sangat if ada inffection kat paru2 dia and darah dia ada jangkitan ker.

So malam sabtu jugak, kami bawak ecah to ER Puteri Specialist. Really gabra and hope nothing serious with my Ecah! Condition ecah masa dia dibawa ke Puteri Specialist..really lemah sebab susu tak mau…makan pun tak..minum pun langsung tak – dah 2 hari dia tak jamah apa2…mmg dia lemah sangat! Sian anak ibu – just lepek and tido jek all the day.

Alhamdulilah- doc at ER Puteri Specialist..really efficient with their job! So, kami tak perlu tunggu lama untuk check-up. Masa check up tuh..doc cakap ni demam disebabkan virus and doc suspect ada jangkitan virus di saluran paru2 Ecah! And she have to warded atleast one night. So malam tuh jugak, ujian darah plus xray have to do.

Huhuhuhu, sian sangat masa my echa kena masukkan jarum ubat dekat tangan dia. mmg saya dah meleleh kat tepi tuh. Rasa macam nak peluk2 dia that time! But i can’t do it as the procedure by hospital that we had to wait outside ER.  And malam tuh for the 1st time my Ecah slept at hospital. Malam tuh, my mum volunteer to take care my Ecah as aku dah sarat nak bersalin and at the same time kaki my hubby terseliuh.  Really mencabar last weekend!

So malam tuh – every 2 hours, my ecah akan diberi gas untuk legakan saluran paru2 dia. huhuhuhu..really tak sanggup aku tgk dia…meraung minta ditanggalkan mask tuh…and again, aku dah meleleh air mata tgk anak aku mintak tolong..but i can’t help her!

Alhamdulilah, pagi ahad tuh, bila doc pakar kanak-kanak check her again…dia cakap..ikut xray dia malam tuh..virus tuh belum pegi ke paru2..and still boleh di rawat and ujian darah yang diaorg dah lakukan-takde jangkitan kuman or virus! Syukur alhamdulilah! But according to doc, ada sinus effection at her nose and tuh yang sebab kan dia susah nak breath and bila tido ada bunyi2 skit. And the good news for us – my Ecah dah boleh kuar tghari tuh!! Yeah!!!!

NotaKaki : Really hope that my Ecah will sihat balik…gebu semula like 10 days before dia sakit! Risaunya bila anak sakit…mmg perlukan kekuatan fizikal plus mental!

Advertisements

13 responses to “My Ecah was hospitalized last weekend!

  1. uishh… kesian nye..byk tul dugaan. sabar je la
    hopefully she s getting better soon..
    akak pun jaga diri and the baby dlm perut tu gak.. jgn stress byk, nnt high blood pressure plak..
    *siap bg upah singgit kat tangan supaya tak nangis, tapi tak makan dek upah gak..hihihi..*

  2. ecaahhh!!!!!!! be strong baby… be strong… aunti doakan ecah cepat sembuh… n heppi heppi macam selalu…. hugs n kissess from aunti….

    maria, u pon jangan jgn stress sgt…. jgn tension tension…. take care….

  3. takpe intan… at elast kat hopsital, ade org monitor keadaan dia….. kat umah belum tentu selamat…. sekali sekala masuk hospital pun best gak.. hehe

  4. hopefully ecah will getting better nd better..mumy be strong ok!

  5. siannya Ecah..sedih tgk gmbar2 die tu..harap2 nothing seriuslah yek..mmg satu dugaan buat maria sekeluarga nih..dhlah tgh sarat menunggu hari kan..huhu..hope everthin’ will go fine k..

  6. hrp ecah cpt sembuh..
    awak pon jaga diri sama ekk

  7. salam
    mcm mana ngan keadaan ecah skang..??harap semuanya ok dah…

    uzma pun baru baik 2minggu lps…sama mcm ecah kena..Doc kata mmg tgh musim..ramai anak2 yg kena demam virus mcm ni…mmg takut tgk dia lembek..x makan n minum…tp alhamdulillah skang dah makin ok…

  8. salam,
    pe khabar, sori dh lama sy x kunjung blog awak, keadaan x mengizinkan, harap semua ok, take care

  9. Semoga Ecaa sihat sentiasa yer… Amin!

  10. aduh kesiannyer baca… harap skrg ecah dah sihat sepenuhnyer yer.
    dah 38 minggu dah nie kan..semoga semuanya selamat dan di permudah kan yer.. saya dulu pun xde tanda2 jgk.. kena induce sebab terlebih hari..dalila xmau kuar2 lagi.

  11. hope that ecah will recover well and fast.. take good care of her ok.. and take care of yourself too!! be strong and take your vitamins.. 🙂

  12. la kesian nya ecah..igtkan mama dia dah besalin hehe

    so cane ecah sekrng? dh ok?

  13. sian Ecah…mamanya jgn stress ya. dugaan ni. kena byk2 sabar ya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s