Tanda-tanda bersalin (still blur even for 2nd baby..haish)…

Huhuhuhu, gitu la perasaan aku sekarang ni! Still blur macamana nak bersalin ni? Apa tanda2 nak bersalin ni? Sekarang ni tido malam pun, perut dok mengeras plus pinggang dah sakit sangat! Macam ngandung anak sulung jek gayanya..

NotaKaki : Macamana ek pengalaman mommies semua bersalin? Ada tanda-tanda bersalin ker? Ker Induce macam aku bersalinkan Ecah last 2 years? Huhuhuhuhu…risau nya selagi tak bersalin ni…

Advertisements

12 responses to “Tanda-tanda bersalin (still blur even for 2nd baby..haish)…

  1. me pun induce la time hariz dulu…cuma time suha ade kuar tanda darah sket..tu yg gi spital terus..

  2. maria, aku aritu pun blur..sbb afeef ni lmbt pulak..aku siap google haha

  3. adeh..serupelah kite…dulu mase Zara pon induce gak..pas 2 kali masuk ubat baru air ketuban pecah..huhu

  4. kita dulu ceaser la..
    lg la xdak experience..
    huhuhu

  5. setiap pengalaman tak sama…… semoga Allah permudahkan segalanya utk intan… jaga diri babe..

  6. kak maria, dulu kita tanda2 nak bersalin keluar darah je tapi takot nak bgtau hubby sebab masa tu tengah shopping raya..gigih ni taknak balik. dah habis shopping baru bgtau haha oh ok, tersalah topik sori ye hehe

  7. rasa sakit mcm period pain, cuma lebih ekstrem kan.

  8. eh bila due akak ek?

    p/s: jeles ah tgk blog akak ni..lawa! eli x reti nk godek² wordpress ni huhuhu

  9. maria, kwn sy kata time anak ke-2 bersalin bb x engage…bila tnda perut kerap megeras tu lg smggu tu dah nak bersalin la tu…so bersediala dr skrg..hopefullyyy slmt semuanya 🙂

  10. Ya Allah dah dekat ek Maria. semoga dipermudahkan. InsyaAllah u pasti tau dgn sendiri bila tanda2 tu datang… pape rilex ek & take care.

  11. weeee..ni dh senyap ni..msti dh bsalin kan??

  12. tanda-tanda dah nak bersalin kat saya, husband yang dapat… dia sakit perut amat-amat. pastu sedar-sedar dah kua darah..
    http://www.qalish.com/2010/11/pengalaman-menemani-isteri-bersalin_20.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s