Baby scan update – (25 weeks)

Huhuhuhu, aku mengandung kali ni, mmg jarang update pasal perkembangan si baby. Ntah, maybe..2nd baby..tak segabra as masa pregnant kan si ecah. but gerun nya still ada. iyalah, setiap baby…jalan cerita dia berbeza. masa ecah..aku takde masalah bau masak..malah aku rajin sesangat nak masak untuk suami. but ngandung kali ni, bau menumis..bukan satu bau yang enak! malah aku leh muntah dek bau ni..

Semalam, hubby dok ajak p scan baby. iyalah…dah 25 weeks preggy..but 2 kali jek scan. Niat di hati nak buat 3D/4D scan. Tapi apakan daya, kekangan masa tidak mengizinkan, sebab kebanyakkan hospital / klinik yang ada 3D/4D scan buat sampai kul 4.30pm. kitaorg ni balik dah malam – kais pagi makan pagi, kais petang..malam karang baru balik..apa nak buat..hidup kat Malaysia ..hahahahahah, takde kaitan langsung!

So, p klinik Bio-sucinas kat BBU tuh. ingatkan nak buat kat Poliklinik Lahtifah tuh..tapi alkisahnya..dah tutup dah..and soon ganti ngan poliklinik penawar. sudah bankrap kah beliau? .

Ini lah scan yang telah diambil di sana.

if tak salah aku ni bahagian tulang belakang dia… ikutkan scan ni, due aku 24/10/2010 – cepat 5 hari dari due yang klinik gov kasi

Ni lak doc ukur kepala baby. hah, if ikut kepala baby..mmg sama due date yang kitaorg dok kira.

For time being..kepala baby aku still kat atas (songsang beb)..harap2 la baby pusing before 33 weeks… pusing yer sayang..

Baby Boy ker baby gurl? Semalam check, doc cakap…dia ada nampak something like ‘buah’ (its BOY!). tapi nanti bila scan lagi..kita confirm kan lagi yee.. perasaan…alhamdulilah..but if baby gurl lagi pun syukur alhamdulilah. yang penting semuanya sihat dan sempurna ..amin.

NotaKaki : Huhuhuhu, ada lagi 101 days jek. banyak perkara yang kena fikirkan ni..intanmaria, please plan starting now!

Advertisements

17 responses to “Baby scan update – (25 weeks)

  1. take care… ana baru masuk 18weeks… hehehe…tp x rasa sgt baby gerak… ok ker? doc ckp kadang2 lambat sket rasanya… kdg2 kulit perut tue tebal…hahaha

  2. weeee..klu betul, dh sepasang lah kan kak!! sonok dgr!

    tc yea ;D

  3. arin hari tuh , dalam sebulan scan dua kali. risau punya pasal sebab ada spotting and bleeding. tapi tuh la, ikut scan ( waktu tuh ) , kiraan baby baru 7weeks, padahal kalau ikut kiraan last period dah masuk 10 weeks. tapi makin baby besar, lagi accurate kiraan nye.
    take care.

  4. yay!!!!!!!!!!!!! bestnye kalau baby boy kan??????? tp kalau girl mesti ecah jeles dia lebih sket kot..

  5. wow best arr kalo dpt sepsg.kalo dh nmpk sket tu konfem boy tu..

    aku lak 1st preg dlu xle bau tumis2 tu suma..loya tekak

  6. oh btw, jemputla dtg ke bday party aqeel šŸ™‚
    wpun aku tau ko jauh tp mane tau kot tetiba dtg kl ke kan hehe

  7. wah tahniah. its a boy?? sepasang nanti.
    take care tau!!

  8. tahniah!!!!!!!!!!!!! betsnya nak ada bb lagi

  9. wowiee dh scan..ala kak, scan 3D/4D pun bukan clear sgt pun..takat kaler oren coklat je pun ekkeke

    harap baby pusing balik..xpe, lambat lg hehhehe nak gak tgk ecah version boy heheh

  10. syoknya klu dpt sepsg kan..

    klu dpt girl pun syok gak..jimat budget mummy šŸ™‚

    take care ye!

  11. hai kak maria… mesti baby dah start tendang2 kan šŸ™‚ eja miss betul saat2 camtu… kena cecepat bg adik kat assyura nih… anywy, take care ye… moga semuanya selamat… amiiinnnn šŸ™‚

  12. We have some tips on breech here:
    http://www.parenthots.com/parents_corner/soapbox/Advice-for-breech.aspx

    Don’t know if it really works, but worth a try ya?

    Let us know if it works. šŸ™‚

    – Brigitte, ParenThots

    • Dear Brigitte,

      Thanks for the wonderful tips!
      I must try it from today…
      šŸ˜€

      Advice for breech
      6 July 2009
      In the eighth month of my pregnancy I was told that my baby was in a breech position. I was also told that complications might arise.

      I was scared and didn’t know what to do. Later I was advised by my friend’s mother who had the same experience, to crawl on my knees on my bed as an exercise for five to 10 minutes every day, which I did.

      The doctor was surprised when doing a scan two weeks later to see that my baby was no longer in a breech position.

      Since then I have shared this advice with other expectant friends and they faced good results too.

      Sheilla Sharlene Annal

  13. hopefully baby pusing nanti. banyak2 doa ya..insha’ Allah!!

    bila tengok baby scan ni rasa teringin nak baby lagi,..hmm, tunggu rezeki nanti..hehe

  14. askum kak..salam perkenalan…

    yana nak tanye, katne nak scan 3D atau 4D kat jb ni ek? n bape bajetnye?

  15. Kak Intan..ehmm mesti baby dah besar ek..huda baru balik Detail Scan..buat kat Vision College,Kelana Jaya.Ehmmm alhamdulillah semua nampak pk.Tapi tak tahulah boy ke gurl..tak kesah pun janji MAMA and Babynya selamat….nervous lah kak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s