Set Bersalin & Bengkung yang mana paling bagus?

Mommies…mintak pendapat la u’oll…set bersalin mana yang bagus?

Pic Credit to : http://kedaijamuwanita2u.blogspot.com

vs

Pic Credit to : http://www.nonaku.com/

And bab bengkung lak..mana yang paling ok?

Type 1: Bengkung Mia

vs

Type 2 : Bengkung Tali Mia

Pic Credited to : http://www.mybengkung.com/

NotaKaki 1: Set mancur hubby dah belikan sebenarnya. And ingat nak continue Nona Roguy for 2nd baby ni, as masa pantangkan Ecah , mmg besh la guna produk Nona Roguy ni. If makan 2 set bersalin ni serentak, ada kesan sampingan tak?  Bab bengkung lak…aku masa pantangkan ecah..pakai yang type yang 1st tuh…tapi susah la nak pakai. Bila tgk kat website tuh..bengkung type 2 macam mudah..just baring jek kat katil..and ikat sendiri without pertolongan org lain..and agak ringkas gak..Cuba klik sini . Korang rasa ada bengkung yang lagi mudah tak? Pemalas kan intanmaria nak berpantang…semua nak ringkas and senang..

NotaKaki 2: Mommies ada cadangan tak set bersalin yang paling besh?

Updated : Dah jumpa solution bengkung! PREMIUM BEAUTIFUL. Nak tgk testimonial nya? Sila click :  Transformation!

Advertisements

14 responses to “Set Bersalin & Bengkung yang mana paling bagus?

  1. x tau la dear.. sebab time i bersalin dulu i tak makan ape2 jamu pun.. kalo makan batuk.. sakit giler kat c sect nyer jahitan.. 😦

  2. mmm..kita bli asing je..x bli pon set nie..sbb 1st bli set x guna pon…jamu mkn jamu mak dara je…so far ok gaks..

  3. hy kak.. sy pernah guna set bersalin sendayu tinggi.so far mcm ok pulak.

    bengkung dia pon oke, pjg ke bwh, strt dr bwh dada kita hingga ke bwh punggung kita.mmg sedap pakai bengkung sendayu tgi ni.selesa sgt2 😉

  4. hi maria..bile due??

    kalu utk bengkung,, bngkung amway bagus sbb panjang and labuh.. mmg puas ati pakai bgkung amway.. kalu set jamu, for me i just use set afiat.. murah tp oke.. kalu set sndayu tnggi, nona roguy mahai sgt dlm 200++,, yg afiat ni x smpai seratus utk 1 set lgkap..

  5. pakai NR!~ kompem tak sembelit.. dah berapa bulan eh?? best kan?? mesti tk sabar

  6. saya masa 1st dan 2nd, makan jamu kampung tp tak tahan sbb sembelit je,anak 3rd try nona roguy ok la wpun kekadang memulas perut….bab bengkung saya pakai yg mak metua buat, panjang 3 meter guna kain belacu, yg lilit bagai nak rak tu…hehehe tp memang sedap pakai sb dia balut kejap je badan…tp tang nak lilit tu y x tahan..

  7. kalo nk yg plg sng maria, bengkung zap on laa hehe..tp tu kalo utk c-sect ok la xkuat sgt

    i kali ni nk beli yg bengkung tali tu..dulu pakai yg lilit pjg giler.pakai mmg sdp sbb kejap xde gelebeh2 tp time nk pakai jd pening kepala sbb nk kena menglilit.tp kalo nk slim cpt i rasa bengkung lilit is d best

  8. awak kite vote for NR. boleh beli online kat norisha.com tak pun g kat kedai dia kat kotaraya. tuh jiran bawah umah kite. mmg best sangat2 lulur dia. tapi kita pun tak makan jamu sangat. ade 90 tablet, makan 10 je kot. kite nak makan balik nih tapi sbnrnye jamu tak berapa perlu, as long as u eat healthy food in confinement.. kalau mkn jamu kite bfeed baby panas skit. jaundice pun yer.

  9. hurmm eli ada dua² jenis bengkung..mmg beli 2 sebab x cukup 1..kang nk basuh kang, nk pakai ape pulak heheh

  10. i dulu pakai leesa formula. the whole set. tapi ok2 ja lah. sebab tak makan sangat jamu baby kuning and rashes. bengkung dia ok la jugak tapi panjang sangat. pakai my mum punya dia buat dulu. senang sikit sebab pendek. huhu

    tengok ramai reccommed NR. bagus ekk?

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

  11. Alaaa….iena masa ngandungkan uzma x merasa makan jamu2 ni ngan bengkung..sbb operatekan..tukang urut x bg makan takut ada kesan sampingan kat luka…..minta2 baby kedua ni dapat la merasa..hihihiii

  12. biras dgn kak ipar saya guna leesa formula punya set bersalin, bagus katanya.

    kalau bengkung, dulu saya guna nombor 2, tapi kalau nak ketat betul, jangan byk gerak.

  13. info tentang bengkung di SIHAT SELALUFAQ Tentang Bengkung

  14. wanita dan bengkung memang tidak dapat dilepaskan.

    Sampaikan salam saya pada suami iaitu ARIFF MOHID, sahabat saya semasa di uitm melaka dahulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s