Minggu Kemaruk Kami ke Singapura..

Huhuhuhu..hujung minggu lepas..adalah minggu kemaruk kami ke Singapura, selama 2 hari berturut-turut.. hahahahaha, jakun kan intanmaria ni! nope la…selalu nya hubby yang rajin ke singapura (atas urusan kerja). so bila aku and ecah dah ada pasport, so dia pun mmg nak bawak kami pusing2 itu pulau. Acctually..yang ari Sabtunya plan tuh..mmg tak dijangka. Bangun2 tido jek..hubby cakap..nak p Mustafar Center ker? aku apa lagi..on! So ni la antara picture kejakunan kami p Singapura.. huahuahuahuahua..

Antara pic yang aku sempat snap dalam myvi ku

Huhuhu, myvi kesayanganku dah sampai ke Singapura..lepas ni, nak ajak myviku ke Kutub Utara la (perasan!)

My Ecah…masa pegi dan balik (waktu checkpoint kat Woodlands pulak tuh)..dia tido.

Mana pic masa kat Mustafa Center? Nan ado..Sebab ramai sangat org..and aku pun dok rambang mata usha barang. Yes..ada certain things (like Perfume, Electronics and Handphone) diaorg murah…skit jekk..So, dah ada aim perfume untuk dibeli..harus la dikumpul ongkosnya. Seperti contoh..perfume Jlo tuh..harga dia SGD110 for 2 botles 50ml, so bila convert balik duit Msia, stil murah ma..sebab dapat 2 botol! hehehehe, intanmaria…mula menabung dari sekarang!

2nd day lak…ada kerja kahwin kat Singapura…ni ex former tuan rumah aku sekarang. Picture..pun nan ado..sebab ari ahad tuh..ari takde feel nak bergumbira…mood ecah pun kureng baik…Next time, aku amik pic bebanyak okay!

Ni la nyawa kami kat sana! Thanks very much to GARMIN!

NotaKaki : huhuhuhu, aku dah kemaruk ke Singapura ni! abis la duit aku melayang ni! lepas ni plan nak p DAISO kat Singapura..kata lebih banyak choice barang! Tempting nya aku!

Advertisements

14 responses to “Minggu Kemaruk Kami ke Singapura..

  1. uish…best..best.. nanti shopping la byk2. beli la souvenir kay saya skit (tiba-tiba lak).

  2. nnt serbu Universal Studio lak ek..

    • Off course dear…tuh kena menabung dari awal tuh…masuk jek dah SGD 150 , for kids SGD 115.. bila convert jek nak dekat RM1000…tuh lum masuk makan minum+cenderahati ..

      motak kepala den!

  3. best nya.sy belum dpt jejak kan kaki lagi ke kota singapura nih..ntah bila lah..haishhh

  4. Sy pon rase kemaruk nak ke spore, tp bukan utk shopping but nak jalan2 n bergumbira..dl pernah pergi mase zmn utm tp tak puas sbb day trip jek..hahah

  5. wahh kitorang ni tah bila nak jejak singapore.baru plan2 ja ni. hihi. best lah tengok ur myvi dah samapi sana. 🙂

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

  6. waahhh… bestnye dapat berjalan kat s’pore… kaki ni, belom lagi dapat ke sana… huhuhu…

  7. wah, seronoknya jalan-jalan singapura!
    auntie tak naik singapore eye ke?

  8. huhu best nya… kumpul maria jgn tak kumpul.. tak dpt g overC, Universal Studio s’pore ok kan.. naik kete jer takyah naik flight…

  9. akak,
    teringin la ab nk g spore
    masuk universal studio tuh
    bayar sgd 150 tu
    cover tuk ape ek?
    at least merasa gk la ala gold coast
    nak pegi sana ntah bila
    disneylang hk pon tatau ble leh sampai
    huh

  10. intan, 150sing tuh utk 2 hari yer? setahu kite dalam 88sing sehari. 68 weekdays. tgh kumpul duit jugak nih.. jannah ade passport nak pegi.. ;p nanti leh share ngan kite yer ape best sana.

    • rasanya rate tuh utk main sekali kot. ntah, kita pun dapat rate tuh masa dia mula2 baru bukak ari tuh..maybe ada promotion lain yang kita tak alert. nanti if awak tahu the latest promotion, habaq sini yer..

      jom, kita p. singapore ni besh..but sakitnya tang currency rate yang tak tahan tuh..nyesal tak tukar duit spore banyak2 masa rate diaorg jatuh last year..huhuhuh

  11. best nya org tu dah gilos bershopping yea…hehehehe….xpemenbung dr skg..next time leh berpinar mata nak pilih barang….

    haaaa…jgn lupe tawww…jomvote foy lil dini yea…vote 07 taw…thnaks

  12. my hubby dlu pn shopping parfume kt mustafa..
    i skg teringin nk gi universal studio..
    u dkt leh gi selalu spore tu maria hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s