Passport…at last..terbuat gak aku..

Huhuhu, atlast…terbuat gak pasport utk ecah and renew pasport utk aku! Kitaorg dah plan nak buat since last year lagi..asik tertangguh dek masa+malas nak beratur panjang+malas nak bangun awal and paling mencabar malas nak bawak ecah ni p sana la..WORD for today… M.A.L.A.S!

Jeng…jeng…our precious…(poyo!)

Hah, ni la muka chubby aku sekarang, latest picture ma! (jangan gelak yer mommies). ok la..jangan jadi macam p Guangzhou, China last 2 years..disebabkan picture masa kat passport ms tuh…gambar leh cari makan la (bajet cun!), aku disoal siasat..nasib baik aku bawak kad perakuan nikah aku..and masa tuh guna gambar tuh la..as proof yang tuh mmg aku! tahu la kat china ni..english diaorg…ayo…mmg teruk la!

Hah, ni la picture cari makan tuh…mau nya lain kan from realiti sekarang! masa ni baru start degree! hahahahahahahaha, p spore masa mula2 pun, siap kena tunjuk ic lagi!

Hah, ni lak pasport budak kecik Ecah. Pasport ni pun ada story gak. Hah, kat part nama dia..takde nama BINTI MOHAMAD ARIFF yer…sebab imigresen tak leh nak taip nama dia sebab panjang sangat (panjang ker?). Dah aku kena perli ngan hubby..sapa suruh letak nama anak panjang2. Aku ka yang bersalah ke sistem tak upgrade lagi?

Ni picture anak aku ecah. Picture ni masa umur dia 18 bulan..last year nya pic. Huhuhuhu, serabut kan rambut dia. Padahal aku dah sikat + ikat sebelum amik picture. Tapi tahu la kan..dia boring dok lama2 nak amik picture. Nasib baik ada pic yang leh tepek kat pasport. if not aku kasi la picture apa2 ler…

Huhuhu, gitu la riuh nya intanmaria buat pasport..satu blog nak buat announcement!

NotaKaki : Huhu, penatnya buat pasport ni..lebih2 lagi time budak cuti sekolah! Tak caya…korang cuba la buat sekarang…


Advertisements

8 responses to “Passport…at last..terbuat gak aku..

  1. hy kak!! 😉

    wahh cumel nya pic passprt akk..

    wat passprt nk gi mn tu??

    psst kak, wat passprt skng bpe ratus? adult dgn kids sama ke hrga?

  2. hehehe..cumeinye gmbar dlm kad nikah tuh..=p

    wah ecah dh buat passport nak gi mane tuh..mama ajak holiday sebelum adik kuar ek..hee

  3. heheheh selim melim gambar kad nikah tu..mmg lain bebenor ngan gambar passport tu heheh

    ecah lg la kiut gile gambar!

  4. alala,..comeynya gambar si Ecah tu. tak serabut la, kiut ape. hehe

  5. alaaa… ana x buat lagi kad nikah… huhuhu

  6. hahah panjang betui nama ecah ek!! cam wafiq pun panjang gak campur ngan nama daddy die tah camne ek i nk buat passport nnt hehehe

  7. Nama ecah sama dgn nama anak saya. Rasanya nanti jadi kes yg sama gak kalau campur ngan nama bpk nya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s