Yeah..kami mau bercuti!

Alhamdulilah….sekejap jek kan dah nak masuk bulan mei. Acctually, booking flight ni dah lama..masa promo AA RM0.00 for tambang, about bulan November tahun lepas.  So total pegi balik JB-KK-JB for 2 dewasa and 1 infant just RM252.00 including meal and bagasi. Masa tuh lum ngandung lagi…But suddenly, bila dah ngandung..rasa berbelah bagi lak. iyalah, macam takut2 jek la. Ish aku ni, masa p kuching last year, dok sibuk tanya ngan mommies semua..macamana nak handle toddlers naik flight. Pegi kali ni lak, macamana nak handle mommy buyung  yang pregnant 16 weeks++ naik flight! Mintak tolong yer mommies semua….ok ke mommy buyung ni naik flight..ok ke idak ni?

NotaKaki : Apa yang besh KK ni yer? Yang aku tau mutiara dia jek..Sesapa yang dah p, leh gak suggest kan tempat yang besh kat Kota Kinabalu ni yer.

Advertisements

4 responses to “Yeah..kami mau bercuti!

  1. hmm..payah nak cakap
    masing2 nye physical fitness lain kann
    better akak cek ngn dr
    ab penah travel ms pregnant 3 bln n 6 bln.
    so far alhamdulillah.
    tp ab x leh rekemen akak tuk fly..
    x berani 🙂

  2. Wah sronoknya nk g bercuti KK. Preggy still bleh naik flight until 6 month. After that mostly kene bg surat doktor… anyway, be careful tau masa cuti2 tuh… yg penting ENJOY!!

  3. bestnye nak gi bercuti lagiiiii..hihi

    nway, dl sy pernah fly masa preknen 5 bulan..mase tu mintak nasihat dr jugak. she said, tahap paling stabil utk fly ialah masa trimester kedua (3 bulan-6 bulan). tp last yr, ade kawan tu, br preknen 2 bulan dh fly ke bndung..nampak ok jek..so maybe depends on ibu mengandung tu sndiri. kalau kuat n sihat maybe tkde ape2lah..=D

  4. uittttt selamat berholiday….murah tu….mmm kalo 16 weeks ok lagi…sy pon naik flight tahun lps bih kurang time awk gakssss…its ok xde menda pon…tp kna la isi borang yupssss…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s