Penangan Mabuk Yang Teruk Banget!!!

Kali ini mengandung..maha mencabar buat aku..aku mabuk, tak kira pagi, tghari, petang  or malam! Mmg tak larat sangat sekarang. But kena strong gak. P keja, harus drive sendiri. Xkan nak mintak hubby hantar amik p keja. Aku kat hulu dunia…dia kat town. Lain la aku kawin satu office…senang idup! (senang ker? macam boring jek…xberkembang donia aku!)

Aku ada tanya member2 kat FB, any tips for ilangkan mabuk ni? Wats their comments?

Huhuhu..aku dah buat apa yang korang suruh aku buat…jejalan@window shopping! Yes..bila kat sana…mmg takde angin mabuk tuh. But balik umah jek…mabuk gila aku datang! Aku kena tukar karier ker..jadi sales gurl kat shopping complex..untuk ilangkan mabuk ni? Or kena hadapi nya untuk tempoh sebulan jek lagi (kata org just for 1st trimester). If mabuk giler ni sampai aku deliver…mau anak aku dalam ni tak cukup zat! Buat masa ni, if aku tak sedap tekak jek..aku balun ni kismis. Aku ni lak tak reti nak makan masam sesangat.

Notakaki: Any tips nak kurangkan loya ni? Sekarang ni bau org tumis pun aku nak muntah. Serious…tak tahan bau dia!

Advertisements

10 responses to “Penangan Mabuk Yang Teruk Banget!!!

  1. huuu..siannya..teruk jugak tuh..nak bagi tips mmg tkde pengalaman sbb mase preknenkan Zara tk kena mabuk2 mcm ni.hope ni utk 1st trimester jekla ek..pasni leh rest sket..=)

  2. try la orange juice..

  3. Haah, amik bebenda masam pon will help. Kurangkan asam . Byk bahan kimia. Terai minum orange juice bak kata mumy kat atas tuh.

  4. bole mintak ubat mabuk ngan doc.

  5. byk kan amik buah ler i.e epal hijau buat pengganti asam boi… pastu cuba pakai stokin utk elak angin masuk badan & buat mabuk. one of my fren macam tu & kurang la jugak…

  6. nak tukar kerja jadik sales gurl???… hahahahaha…. sangat menarik idea tu…

  7. tips i tak menjadik ek?? camni u kene try mende lain la….. mkn masam2 ke.

  8. sy dulupon mcm nila..terok sgt alah…huhu..
    cube biskut kering..yg jacob tawar tu..,mkn time pagi.. try la manetau ok..

    asam jgn bnyak sgt mkn..pwarne x elok..leh cause kuning nnti..

  9. haih.. syian intan… bykkan bersabar ye??? bby lahir nanti hilang semua sakit ni.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s