Baby hilang dalam kandungan???

NotaKaki : Aku nak share satu story yang aku rasa macam pernah kita semua dengar…but macam tak caya pun ada gak la. Last Wednesday, adik ketiga aku Chom buat last check sebab dia due on this 5th March. Suddenly, doc yang biasa yang dia check..tak leh detect any beep or baby. So she refer to doc pakar puteri. And it same strory, mmg baby with kantung takde!!!  Wats going on? Napa Baby tuh takde? its not gugur or mati dalam kandungan..but it missing baby?ada tak mommies yang ada knowledge , tak kira scientific method or mistik…aku confuse ni?

Advertisements

17 responses to “Baby hilang dalam kandungan???

  1. huh?hilang?last scan bila?

    kalau baby dah besar susah sket nak explain.Kalau baby baru 2-3 bulan daalam perut, if gugur, kdg2 bdn leh serap baby tu dan akan hilang..yang dah besar, hilang tak tau pulak..

    how’s ur sister?mesti tgh bersedih tu..masa scan terbaru tu perut dia besar eh?lagis atu, kadang2 ade pseudopregnancy..yang buatkan org tu percaya dia pregnant..tapi about that heart beat tu sy tak sure..

  2. mmm…saya percaya jugak baby hilang dlm kandungan…sbb kwn tempat keja hubby isteri dia 3x peknen 3x gaks baby ‘hilang’…ini mungkin ada hikmah disebaliknya…mungkin Allah nak menguji hamba nya…supaya lebih tingkatkan iman…setiap benda ada sebab musabab nya…

  3. Really? Jom research sesama kat tenet, mana tau ada an explanation why suddenly the baby just ‘poof’ gone? Mmg pernah dgr stories like this. Takde plak story yg tell causes of baby banishing from the womb.. Pelik ya?

  4. Kamariah Osman

    kak kay nak share story…….ini crita dari arwah mak kak kay…….. masa tu kat kpg sedara mak ni mengandung 7 bulan…..dia tidor bawa pokok kat kpg le kan tetiba dia sedar perot dia kempis……..masa tu zaman masih belom canggih semua bersalin kat umah dan panggil mak bidan je……bila mak bidan urut2 perot dia mmg takde baby tu…….sehinggalah satu hari mak yg kehilangan baby tu bermimpi anak dia telah di ambil oleh org bunian………..kira yg kehilangan baby ini pangkat tok sedara kak kay la……tok sedara ni mcm meroyan juga anak sulong….pastu ade org kasi kat dia anak sbb dia dah meroyan terok sgt…….

  5. babe… 1stly, congrats ye sbb dah pregnant lagi.. dah berapa minggu??? 2ndly, betul ke jadi kt adik u ni??? omg.. mesti dia sedih… ape penjelasan doktor tu??? mcm mana boleh hilang bby tu??? takutnya dengar.. nanti jgn lupe share kt sini ye…

  6. gulp!
    ab susah nk caya gk benda ni dulu..
    bt now,it happened to ur sis
    hmm ..seram gk ekh..wallahualam
    jupe ustaz la kak,try tny n berubat

  7. pernah dgr kes camni. tapi mende ni kene tye pada org yg arif.

  8. Sabariah Muhammad Nor

    ish biar betul maria…x bwk jumpa ustaz?

  9. huish…naik bulu roma baca cite intan ni…takut lah…

  10. NAK TAU.. JAWAPAN.. CARI MAK INTAN KAT TANGKAK..

  11. Farawazida Jafar

    aa…la…seramnya baca cite nih. takut la….

  12. aduiiii ngerinyer bace psl nih..how’s ur adik..??sure sedih kan..alahai..pape story lah..neway..congrats..ye

  13. salam dear,
    aduu tuh hari2 kena doa banyak2, solat hajat, and ngaji masa pregnent.
    Allah nk uji hamba dia.. yups kakak angkat fathin, anak first mak dia pregnent before dia, masa 7 bulan, mlm mimpi, siang perot dah kempis.. so benda ni happen.

    my sis inlaw pun, scan twin. mmg ade dua heart beat. sampai 7 bulan, malam dia mimpi org mintak anak dia.. dia rasa biasa je. bile dah keluar, keluar dorg je.. baru dia teringat balik mimpi tuh, mmg doc dah confirm twin, so satu keluar, satu hilang..

    selalunya jadi kat kampung2 or kaw pedalaman. but we never know kan. kite ade lalu tmpt2 lain.. semua sama je, makhluk Allah.. semoga adik u tabah and redha.. i lagi 20 hari ni dear.. takoot pun ade. doa yg baik2 je..
    insyaAllah bersalin pakar putri doc lalila..

  14. salam…

    betul ke ni maria… ish takutnye… mesti adik kak maria tgh sedih kan.. harap banyakkan bersabar…pasti ada hikmah di sebalik kejadian…. 😦 dah bawak jumpa ustaz ke.. atau sesiapa yg ariff ttg hal nih….

  15. Harlina Insyirah

    intan….aahai..kta bru dpt berita ni…sedihnyer…kem salam chom ngan ur mum yerk…

  16. salam maria,

    jom join contest kat blogshop sy, infantino toys dan lain2 utk dimenangi!dateline 19march2010

    http://kedaigambarkami.blogspot.com

  17. ermm.. interesting topic.. 😉

    benda nie pun pernah jadik kt akak kta masa pregnant 1st baby.. doc dh detect twins but alih2 6-7 mth chk up baby tggl sorang.. magic.. btw.. b4 ilang tu dia ckp dia mimpi ada sorang makcik nie amik sorang anak dia.. pastu esok g chk up doc kompom sorang jer ada.. doc pun konpius.. hehe.. and today dia dpt ag sorang baby boy.. muka sebijik mcm abg dia.. 😛

    byk2 bersabar, doa n tawakal..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s