Apabila Ecah saya mudah sangat mengamuk…

Ni la wajah-wajah Ecah saya bila dia mengamuk or tak tahu sebenarnya apa yang dia nak…

NotaKaki : Mommies..ada tak ayat2 quran yang sesuai nak lembutkan hati anak2 kita  yang mudah mengamuk tak tentu pasal, agar cool down. Ecah saya ni lasak sangat…tak reti duduk diam. Yes, bagus gak dia macam tuh..otak  dia ligat and berjalan. but sometimes kami mmg merungut and membebel kat dia…too active! Sometimes, bila dia mengamuk mmg baling barang dia, like puting dia…botol susu dia..bantal dia… Macamana la bila dia ada adik nanti..agak2 kuat mengamuk dia makin kurang ker makin menjadi2..

Advertisements

8 responses to “Apabila Ecah saya mudah sangat mengamuk…

  1. dah nak ada adi ker?

  2. hahahahaha…. dah ngantuk lah tu kot tapi tanak tido.. badan dah letih, nak lawan letih ngamukle dia.. hehe

  3. ollolo… comeynya ecah mengamuk… ye la kan, kalau mood kita baik, bila anak buat perangai, kita leh sabar… n siap rasa cute lg… tp bila badan kita sendirik dah letih… n kepala tensen, bila anak mengamuk, tu yg buat tak berapa nak sabar tu…

    tak pandai la nk bg ayat or petua pada u, maria…. huhu…

  4. Salam Maria,
    Anak momma pun lately nih mudah mengamuk bila apa yg dia nk tak dapat. Bleh faham la cane prasan kite as a parent nih. InsyaAllah nnti sy sharing some info. Hari tuh macam ada dpt email regarding how to lembutkan hati anak2 yg degil atau ada masalah.

  5. manja ni… yelah, sorg… kalau ngamuk takde org marah… qila kalau ngamuk mcm ni, harus kena cubit.. hehehehe

  6. Doa nak lembutkan hati anak? Surah Al-Anbiya (Ayat 69) atau Surah Al-Hasyar (Ayat 22-24). Cubalah, Insya-Allah

  7. selalu nya, ada yang dia nak tapi tak dapat..lapar susu atau lapar pon maybe jugak. kalau dia dah ada adik nanti, memula dia akan tunjuk tantrum ( mcm hanum) sebab dia nak attention tapi lama ke lamaan dia dah biasa nampak adik dia, dah ok and perangai sulung akan keluar. maksud nya dia lebih independent, tolong mak dia even dia kecik lagi..
    panjang la komen arin nih..:)

  8. sy pon nak ayat utk lmbutkan ati anak.

    mmg bagus anak aktif..tp kkdg sampai menguji ksabaran kite kan kann..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s