Mari kita beli barang di Online :P

Takde la prepare sangat, just beli barang2 yang rasanya ada kat umah, but GATAL nak membazir lagi…ni lah yang susah nya bila aku ni terlebih CELIK IT…semua beli barang online…nak tgk apa yang aku beli online, dalam masa 20 ramadhan kita berpuasa…huhuhuhu..boros tak borosnya aku ni..

twinanis@19  kimitan@11

Dua2 ni aku beli dekat LELONG.com. sepatut nya satu jek aku plan nak beli. tapi ntah macamana, yang coach tuh aku ter’bid’ lak..and termenang lak..huhuhuhu..tension nya makcik….

DSCN7773

 

Dress Ecah ni lak aku beli dekat http://littlebabywear.blogspot.com. Ok la. RM 10 dah termasuk postage fee. Nice material, tebal. Mmg berbaloi-baloi…

 

 

 Lepas dah beli handbags untuk mummy, Ecah pun ada sehelai dress basahan..aku pun dok beli preparation for raya nanti..maksud aku open hse raya nanti…ko giler apa intanmaria..awal benar dah beli..lagi 9 hari nak raya..its mean a week…ko dah plan nak buat open hse..hahahahhaah, suka hati aku la..aku beli…

beriani darat johor tepung kek

Napa aku beli? sebab aku kan malas..atleast aku honest..hahahahahah, but nak try jek something yang baru..aku beli ngan member sekolah aku la…pn anum. ni blog dia.. http://anum-azrin.blogspot.com. Senang la aku rasa sebab dia kata beriani ni dah lengkap..Didatangkan Lengkap Dengan Beras, Rempah Briyani untuk Kurma Ayam atau Daging Serta Dhalca. Mudah Disediakan (cara masak disediakan). Kita just Tambah Bahan Basah/Asas seperti ayam/daging untuk kurma dan sayur bagi dhalca. Senang betik. Tepung kek tuh aku beli Tepung Kek Coklat Lembab. If korang nak rasa sodap ke idak..mai la datang umah..

PICT0707-resizes PICT0709-resizes PICT0711resizes

Bekas kuih ala-ala English Style ni aku beli dekat http://englishdecalproduct.blogspot.com . aku rasa macam berbaloi..sebab aku dah usha dekat vantage..harga 300++. ker korang rasa aku ni mmg boros? iya kot..

NotaKaki : To all kekawan yang kerja ngan gov, ari ni dah dapat gaji kan..happy bershopping secara berhemah okay..(cakap orang pandai!).aku? dah abis dah…aku dah kelepet duit aku..mana la tahu..karang lepas raya aku terdesak…sapa susah?laki akak gak..

Advertisements

11 responses to “Mari kita beli barang di Online :P

  1. heheh, tadi ingatkan ni blog jualan online dah tadi. (sbb 1st masuk sini).

    ecah sebaya ngan my inas rupenya ye?

    cute betul la bekas kuih tu.

  2. salam wah shopping sakan… slmt berkenalan

  3. salam tuan umah..mmg syok sopink online nie cpt dan ringkas..klu nk bli2 offline ni kdg best kdg x best gak..nk pilih..nk batur bayo..mcm2 lah

  4. wah…baguih…baguih…thanks dear..sebab bila kta bca kisah sopeng menyopeng awk..kta minat lak tgk bekas2 kuih tu..cantek2 ler…awk…sorry banyak2…crocs kta booking tu tak sempat2 nk amik..almaklumlah ada ank kecik ni..nk kua payah tul..aritu gi pasar ramadhan..ingt nk singgah umah..tp pengasuh uzma dah call lak..weekend balik kg ajer..sorry banyak2…ada lg tak?

  5. saba saba…byk borong ni..ptt la gaji gomen dh dapat..eli tggu gaji dr laki sendiri ekekke

  6. cantik handbag 🙂

    bagus shopping online ni..ble jimat myk, tol, parking lg kan hehe & jimat masa

  7. wah bli bekas kuih pon online gaks…mmg cepat dan pantas beronline nie….

  8. salam perkenalan juga…kita tukar2 link yer..:)..tq sebab jengah blog saya…:)

  9. isshhh.. mana ade borong.. ni nromal lah ni.. akekekeke.. gi shopping lagi gi.. eheks

  10. Salam maria..thanx jengah blog sy aritu yer. sy exchange link yer. awak ade jual crocs lagi ker. ade website rasmi tak utk crocs tu…berminat nih..hehe..

  11. yuhuuuu … aiidah terima eik? hmm harap2 pas intan promote kat kat blog nih … ada la org len berminat gak nk mencuba kan … well, pompuan tk lari la ngan hobi menyoping intan… so teruskan dear… hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s