Lomo? Apa tuh?

LOMO,stands for ”let our life be magic and open”,originates from Soviet-made camera

huhuhuhuhu..suddenly aku dah terpikat sangat dengan LOMOgraphy ni..ntah, tetiba jek…maybe influence pic-pic yang bagi aku UNIK! lagipun, aku malas nak bawak DSLR/SLR yang gamak besar…malas nak edit pic dan yang paling penting…aku ni pemalas (bab-bab amik pic ni la, since aku dah married, aku dah tak join langsung mana2 photography club)

So, ni lah MINIMO,  mini lomo camera yang aku rasa macam nak beli banget! so COOL kan..boleh bawak kat mana2 yang penting, dalam hand bag pun boleh gitu…yang paling besh…boleh pakai SD card lagi..mmg besh la gadget ni…

Ni antara pic-pic yang dihasilkan..

FYI, those pic without any editing….mmg aku suka banget!!! Need opinion from the expert..ok tak aku beli camera cinonet ni? Price dia RM200…huhuhu, Marcia..Ijat..Ayares..and budak-budak kamera..and sesapa la…kasi la komen kat aku, ..ok tak?

Advertisements

7 responses to “Lomo? Apa tuh?

  1. mmg BEST, beli la satu, minta tlg belikan boleh?

  2. actually depends lah u nak amik gambar apa.. utk lomo ni sesuai landskap.. kalau nak amik gmrb baby ecah pun ok tapi tak sesuai utk clear potraiture unless u suka lomo style utk ambil gambar baby ecahlah.. tapi untuk landskap, travel atau sewaktu dgnnya, go ahead.. lagipun tak mahal pun, worth it lah kan.. camera lomo comel2 tau.. ade color pink, color2 yg comel lah.. kalau bwk travel mmg jimat bag

  3. Ada duit, beli jer… sbb senang kalau ada camera yang kecik nie… hehehheheh…

  4. Lomo satu cabang yg tidak memetingkan kesempurnaan, jika boleh pakai SD card itu sudah bagus kerana most of lomo pakai special film (if i not mistaken). Rm200..hmmmmm kat mana tu nak beli

  5. eh lawa la gambar tu…
    tp eli xpenah tahu pasal lomo

  6. betul macam marsha ckp/tulis tu… tapi betul ke bleh dpt rm200 utk yg digital?

    p/s: responder ke 6 dpt satu kamera lomo free dr tuan punya blog kan? hihii

  7. hehehe..
    know nothing abaout lomo..
    tp aku rasa.. kalau kau suka bereksperimentasi.. ok la..
    gambar lomo ni.. pada aku x sesuai untuk semua..
    tp since kau dah minat.. ok la..
    ala rm200 jer… (SUSU anak dapat 4 kotak wooo)..
    ok jer aa
    tp kalau dah ada kmera ni.. sure best..
    x nyesal la beli

    “dulu saya ada pakai juga, sekarang juga masih pakai.. ada banyak sronok la” (raman mubardi,Mumbai)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s