Courts Mammoth@Court Maut….hikhikhikhik

Sebenarnya dah lama dah usha TV lcd ni…tapi pendam jek…iyalah, not priority la..but tetiba jek co ni buat promotion buy 1 free 3…so aku and hubby dok usha la Court Maut ni…and suddenly, we falling in love with this promotion…So kiranya kami share berhutang to get those stuff with ‘boleh’ la price..

1st barang….JVC, 42 inch LCD…and the free gift that we get from this promotion…1 home teater of JVC + 1 camcorder of JVC and 4GB of SD Card

ok tak? aku and hubby rasa mmg ok…value for our money and installment. hubby aku cakap…this for our birthday present…but we have to pay ourself la…hikhikhikhikhikhik…boleh la sayang…

acctually, picture dah ada…tapi…ada dalam hp aku…and malas lak nak transfer kat pc…so, once barang-barang tuh sampai umah…aku paste kat blog aku ye kekawan..

ni pun aku ada plan to buy a new car…sebab fikirkan dah ada ecah..and nak cari transport yang murah but ada bonet yang luas…lagipun, my sister willing to ‘sambung bayar’ my myvi… so, ni pun just planning and have to discuss more with abang..

  myvi to SAGA BLM 

To all my fellow friends…is it ok i’m change my car from Myvi to Saga? can you give pro and cons about this ‘kusut masai’ matter…?

Advertisements

7 responses to “Courts Mammoth@Court Maut….hikhikhikhik

  1. Mama Ecah, dpd ko beli saga… lg elok aku rasa ko beli persona. sbb persona boot dia beso.. senang esok bila ko nak berjalan bawak bag lampin, bag susu, kelambu, termos air panas, stroller, walker dsb.

    Tapi kalu ko tgh budget… saga pun ok gak sbb boot dia at least lg beso dr boot myvi..

    Dr segi reliability… hmm… so far aku x dgr cerita pasal saga byk problem. so far sume ok je. Tapi baik ko or Ariff usha forum2 kete… tanya pendapat dulu.

  2. foyoo…pasni mama ecah balik keje mmg terus tgk tv jelah..tak kiralah siaran apa janji tgk tv..sebab tv baru tu..hikhikhik…baguslah promotion court maut tu….wah…setakat ni kan yang mana kita dgr2 citer kengkawan yang membeli saga baru nilah…agak bagus jugaklah sebab takder masalah…menarik pun menarik..dr saga lama macam kita tu…macam kete kebal…ish..tapi kita sayang oooo…hikhik…tapikan puan intan pada pendapatan kitalah kan nak lagi boot beso…kete sorong….tu lagi best…hikhikhik…jgn mara puan intan yerk gurau jer…tapi tulah setakat ni saga baguslah…

  3. jap..tak habis lagi….beli dua2 jelah…lagi bagus…

  4. hohohoho…wa mau pengsan ma if kena bayar dua2..
    =P

  5. yeah…xyah beli Saga..beli Persona..better lagi…

    tapi beli tv 1 dpt brg free 3..pehh.best tu

  6. apakata kak intan ambik jer mpv….sonang cite…avanza not bad ape…

    kak intan,
    ambik award kat blog roha yer

  7. hehhe…sis, i just experienced ‘sakit ati’ with courts maut nih. i paid for a washing machine on last friday yet till tuesday they did not deliver the item to my home. dari sales person up to the branch manager …. aduuuhai,Tuhan aje yg tau betapa terbakarnya liaising with those people. lastly on wednesday they called to deliver the item n i ask them to stop, i’m going to ur place for full refund. n i got a new w/machine from sengheng (delivery on d same day).

    about d car…not to be biased, but a fair comment. do test drive any vehicles u r interested in, before u decide to purchase it.let urself have d feel….no objection, myvi is lack of space, but do compare in all aspects to d vehicle u want to purchase inclluding fuel consumption n maintenance wise. sekian sahaja pesanan dari pihak penaja….:)

    ecah da pandai apa by the way… nabil da pandai diagah….n mengoceh (jawa version which means ‘bercakap dalam bahasa yg baby aje yg faham & adults buat2 faham’) .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s