My Baby Ecah is already 5months – TODAY!!

3rd June 2008 – 3rd November 2008, my baby ecah already 5 months, today. Sekejap jek kan masa berlalu..Rasa macam baru semalam jek deliver dia dekat Puteri Specialist. Rasa macam baru jek tadi, cium+gomel2 pipi chubby dia..

Salman Sulong wrote
at 09:24
mmg best tempat ni.. rege pun bleh tahan ‘best’ heheheh..

aisyah dah plan nak bleh adik ke? parents dia dah start hanibulan tuuu.. hehehhe..

by the way, awat aisyah nampak dah hilang chubby ehh?

Hah, iya ker, aisyah aku dah ilang chubby dia?wargh, risaunya ibu tau, aisyah!! Tadi pun dapat msg adik aku ….
yayak, anak kau sekarang nie dah kurang minum susu ke sbb aku kasi susu dari kol 9 pagi sampai sekarang ni (3.58pm) dia tak nak. kalau kasi pun dia tolak…
Apa dah berlaku ecah sayang? ecah sakit ker? nak kena ngadu ngan abang ni..risau tau ibu…
Ecah,
Apa yang dia dah pandai buat sekarang? macam biasa, minah ni kaki berbual..kuikuikui..even aku and hubby tarak faham..iyakan la..and dia dah ada skill baru, suka makan kaki dia…susah payah dia angkat kaki, and sua kan kat mulut dia..ada petua org dolu2 mention, if baby kita dah pandai isap ibu jari kaki, its mean that dia nak adik baru. Betui ka? ish, risau la ibu… =P.
Ecah sekarang ni pun dah pandai kenal org…and suka main ‘cak-cak’. nenek and atuk dia melayan, mengekek2 dia gelak, dok main cak-cak…aih, mak aku pun dah macam budak kecik…cak sana..cak sini… Biler kitaorg balik jek, cinta dia beralih arah…terus taknak layan nenek and atuk dia…terus buat muka ‘takde perasaan’……hahahhahahahahahahahhaha…noti baby gurl la ecah ni…
Aku sayang dua insan kat sebelah aku ni,terlalu sayang sangat!! Sama tak anak beranak 2 orang ni? Fuh, hubby aku, bila org cakap si ecah ni muka macam dia…kembang kuncup…asal yang cute+yang comel+yang elok, macam dia la…asal yang tak best+yang busyuk+yang ala2 -ve sign jek macam ibu dia…tarak patut ini org tau
Advertisements

2 responses to “My Baby Ecah is already 5months – TODAY!!

  1. ha…ayo..tak tau…org tua2 katakan puan intan..kalo anak makan kaki..tak lama nak dapat adik tau…hehehehe…….

  2. jangan risau.. a’qila pun masa 4 5 bulan dulu dia macam ni jugak. kurang nak minum susu. bila dah start makan lagilah.. time2 macam ni diorg dah lasak, nak kurangkan badan kot nak belajar merangkak. a’qila pun sama, ramai tegur dia dah susut. pipi tak bolat macam dulu lagi. hati mummy ni sedih jugak tapi itulah lumrah babies lah intan.. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s