Cuti2@Colmar Tropicale, Berjaya Hills

Just Three of Us

Just Three of Us

Alhamdulilah…our mission to cuti2 malaysia, going to Colmar Tropicale is successfull! Our recommended to this place is 5 star! Wargh…too many star u give to this place. Why? We don’t know but my personal opinion, i love this place, their environment, their breeze air and off course, their ala french building, i had fallin in luv with this hills

Acctually, on Saturday morning, i had exam for Johor State Officer at UTM. So agak rush gak la planning kitaorg. Tension gak, ingatkan nak p awal2, boleh check in awal, boleh merayap lama2 skit and take a lot of picture. Pulak tuh dah booking, tak boleh nak change the date. So, after exam around 1pm, terus masuk highway, and teruskan gak la our planning to cuti2 malaysia. Acctually, this vacation, my besday present to hubby. Tak tahu nak belikan apa..so rasanya, vacation is suitable for him. Lagipun, kitaorg dah lama tak honeybulan, dah ada aisyah pun, so rasanya this time for us spend time together with new environment. Both of us, tak pernah sampai sini lagi. And thats it, another bonus for us!

US

US

This Colmar Tropicale had alot shop to shopping! Hahahhaah, intan..intan..dekat hills pun ingat shopping la ye..well, apa nak buat..dah nama pun pompuan kan..tempat ni mmg sesuai utk bergambar2 ala oversea..ala2 french gitu…why? sebab design hotel ni betul2 macam Colmar Village dekat France. Napa? Tarak Percaya ker? tak caya…p surf kat internet…cayala cakap aku ni.. Baby aisyah kami pun, alhamdulilah, tak banyak meragam..even kami tahu, dia letih…but just merengek2 jek…cuma dia ni naik lif hotel tuh…nangis tersedu2…ada hantu ker kat lif tuh ecah?

So rasanya macam nak p lagi Colmar Tropicale ni..maybe dah ada adik aisyah kot…seronok skit bawak ramai2..ingatkan nak ajak famili aku cuti2 kat sini..lagi meriah kan bawak rombongan cik kiah naik Berjaya Hills ni..=P so kepada kekawan yang nak p bercuti2 tapi tak tahu kat mana….highly recomanded this place with two thumbs! (Ni nak kena claim Berjaya Hotel, sebab tolong recommanded)

Advertisements

4 responses to “Cuti2@Colmar Tropicale, Berjaya Hills

  1. I went to Colmar about a year ago for training. Ada gak la kenangan2 yg kelakor gaban kat situ. But I find the place boring… takde night life langsung.

    Takat tido satu malam OK la… more than that, boleh mati kutu aku dibuatnya. Maybe different for you sbb bawak baby kot… byk la benda yg boleh ditengok seperty angsa (angsa ke tu?)….

  2. ai intan, wah seronoknyew bercuti… tetiba lak rase nk bercuti just three of us… baru dgr cerita n tgok gmbr dh rase teruja nk pergi. leh le share gmbo gik… bila makin teruja… hehehe semangat nk bermadu-maduan makin menjadi ahaksssss. mana tau adif leh dpt adik kat c tu kan :p
    pasni leh le bgi pape info psl tmpt tu eik.. i want more ok hahahhah….

  3. huhu.. i pun sama mcm aiza.. duduk 2 malam rs mcm 2 minggu.. sana tak jual nasik, terpaksa malam2 drive ke rnr berdekatan utk makan tomyam.. nguiehehehehe.. maybe sebab u bawak baby aisha tu sebab best kot..

  4. wah!! mcm best jer cite kak maria neh! isk isk isk..once i went there 4 photography class. mmg best!! tp tak tido sane 😦 so, tak tau envoirement mlm camne… well, once i get married soon, nk honeymoon kat sinilah 😉 as u recommended…hahaha…bley? thehehehee..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s