Apa yang kami buat pada cuti panjang aidilfitri lepas?

huh, malas nya aku nak p keja ari ni…liat2 gak la..iyalah, dah cuti lebih seminggu, so otot2 dan otak aku begitu malas nak bergerak =p, tapi aku bangun awal gak, nak kejutkan hubby sahur. kami dah janji, nak buat puasa enam sesama..so, starting today, sesapa pun jangan ajak kami breakfast ker..lunch ker…tea ker..sebab sesungguhnya kami sedang berpuasa..

raya? sekejap jek masa berlalu kan….pejam celik..dah beraya kita..dan raya kali ini, dengan rasminya aku beraya dengan anak aku, si chubby aisyah, walaupun raya lepas aku dah merasa beraya as mommy (iyalah, masa tuh cik aisyah still dok dalam perut ibunya)..fuh, mmg mencabar gak la balik beraya ada anak kecik…dengan beg2 utk dia jek dah nak dekat 2-3 beg..penuh gak la MYVI ku tuh…macamana agaknya nak tambah lagi sorang? aku dah cakap ngan hubby aku, if nak tambah anak sampai 12, boleh..tapi kena sediakan MPV la..senang skit nak travel..hubby aku as usuall..dok gelak kan aku jek…mmg bertuah laki aku sorang ni..

raya ni buatkan berat badan aku naik….mana tak nya…macam2 hidangan dok aku pulun..makan mmg skit2 tapi…if dah p 5 buah umah satu ari, dengan kuih raya, air bermacam air..mau tak naik 1 kg? huhuhuhuhuhuhu…tension makcik..takpe…lepas ni nak kena control balik makan…takleh main larung jek ye Puan Intan

Anak ku aisyah, macam biasa, kena gomol2 ngan adik2 hubby aku, biasalah..cucu perempuan pertama belah hubby aku..and makin manja la anak aku, kena dukung jek…sampai dekat jb, mintak dukung jek…bertuahnya anak…aku dok bebel jek…biasa la, ibu2, dok bebel jek kan…bebel sayang la aisyah. sian aisyah, badan2 dia tumbuh ruam2 merah..macam kena gigit nyamuk pun ada..ker dia ni tak biasa dok kat kg?

aku dok balik kampung dari ari isnin sampai la ari sabtu….lama kan? siap sambung dari kg ibu mertua kat segamat ke kg sengkuang, batu pahat, umah nenek….beraya sakan la aku sekeluarga tahun ni…ari sabtu petang baru balik jb…mahu 3 trip basuh baju…berlambak2 baju kotor kami..pada hal 3 beranak jek..

semalam, sempat la beraya rumah kak aida and kak diana (MIDA staff). takpe, abiskan MIDA nya…karang turn raya JSIC lak…and semalam, abang hadiahkan aku spech itam BONIA, for advance Besday present (hikhikhikhik, i love it!)…besday abang, aku dah ada present nya…apa dia?wait and see la.. =P

Advertisements

3 responses to “Apa yang kami buat pada cuti panjang aidilfitri lepas?

  1. wah..wah..wah…raya sakan yerk cik puan…..hehehe..samalah kita..bosan, tak suka, malas n nyampah..nak keje arini…esok nak mc…sebab tak puas hati..harman cuti lagi…wah baby echah banyak duit raya ni…bila nak datang umah kita ni……kata kat baby echah…kak aina pun sepesen gak..balik kg macam2 bintik2 kat muka n badan dia..balik jb ok lak….budak2 zaman sekarang ek…takleh balik kg..kem salam semua eh..insyaAllah kitaorang akan curi masa tuk raya kat perling…

  2. Hahahahahha… bag Bonia tu confirm dia belikan sebab aritu dia lupa belikan apa2 untuk ko… semua untuk baby Aisyah je!!!

  3. seronok kan beraye bila bwk anak. . . tpi harus di igt baby kecik gik, setakat meragam nk dukung tu kira normal lah… tggu thn2 depan lak poning dibueknyo… anum lak 1st time beraye ngan anak yg dh pandai mengemas fuhhhhh tk larat ooo rase mcm nk dok umah jew… tpi kat umah pon abes dikemas sume bekas2 kuih. klu kat umah org lak boleh lak wat hal berebut bekas kuih ngan sepupu dia adoii.. bukan makan pon tpi saje mendengki hahahahah… tu lah anak2.. kite ibu2 nih tahan sabo jew lahhhh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s