yeah..yeah..nak raya..kuikuikui =P

Lagi berapa ari ek nak raya? jap..nak kira..hah, lagi 4ari lagi kita nak sambut lebaran. alhamadulilah, sekejap jek masa berlalu kan..dengan rezeki yang Allah kurniakan kepada kami sekeluarga, membuat aku bersyukur dengan nikmat yang telah di berikan..

Pukul 3 pagi tadi, aku and hubby dok masukkan duit-duit raya dalam sampul ijau…rejeki ada kan, so distribute la kepada budak2 kecik…excited sungguh ibu and ayah aisyah ni tau…tgk anak aku, dok pusing2 kan badan dia..hikhikhik..nak try meniarap anak aku tuh, tapi almaklum la…’semangat’ badan tak boleh la cakap..cuma leh cakap aisyah kuat semangat nak mencuba untuk meniarap..bagus aisyah..cuba practice kan sampai masa study ye sayang..leh jadi Doktor Nur Aisyah Batrisyia, boleh tolong ibu, ayah, and atok nenek if kami sakit…kuikuikuikui..apa lah ibu aisyah ni, tinggi benor harapan…i’allah sayang, tak salah kan kita plan sesuatu..yang penting dah ada planning..

Persiapan raya, alhamdulilah, semuanya dah siap. Baju aisyah, jangan cakap la..tgk wadrobe dia, ada beberapa baju and dress yang kami belikan tak terpakai, still tergantung dekat hanger, kasut2 comel dia tersusun rapi….untung kan aisyah ni, ada ibu yang pandai…pandai apa?pandai shopping la..kuikuikuikui…baju hubby and baju aku dah siap…tema tahun ni merah hati…last year dah warna ungu..so, kena buat anjakan paradigma..kuikuikuikui..apa la yang aku merepek meraban pagi-pagi ni…

Ni la akibatnya bila Ibu Aisyah dah kemaruk nak raya..mengalahkan anak sendiri…yeah..yeah..nak raya!

Advertisements

2 responses to “yeah..yeah..nak raya..kuikuikui =P

  1. hehehe…..ibu baby ecah ni….jangan sampai nanti masuk berita kat perling ada sorang mak org malam2 sakan main bunga api…sebab tak sabo nak raya…..hehehehe..gurau jer…ni betoi2 semangat raya ni…faham2..ni mesti sebab baby ecah dah ada tahun ni…semangat raya ngan buah hati..baby ecah buat baju kurung tak??..hehehe mesti comei gitu…yang paling best tu..semangat masukkan duit raya 3 pagi tu…heheheh adoi….betoi2 nak raya sangat ni…..hehehe…

  2. =P
    ina, nak buat macamana…excited melebih dari budak2..
    lagipun, masukan duit kul 3pagi, sebab tunggu baby ecah tido nyenyak..
    if tak masuk dalam sampul and nyorok…alamat, ‘terguna’ utk shopping
    lagi parah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s