Past…Present…Future…

Salam..huhuhu..now ni ujan lebat kat bandaraya JB..macam malam, even rite now just kul 4.30pm.jumaat ni aku and hubby cuti.plan nak balik segamat. ni kiranya 1st journey our baby Aisyah balik Segamat. Tak tahu la macamana agaknya dia nanti..tido ke sepanjang jalan..or melalak? huhuhuhuhu, can’t imagine at all!

MERDEKA? merdeka kah aku sekarang? dengan terikat dengan hutang myvi+personal loan aku, merdeka ke aku? pagi2 dah kena bangun..iyalah, nak cari rezeki and kena kejutkan aisyah sekali..sian si anak tuh, macam nak p menoreh lak dia…pulak tuh kena tempuh sesak kat jalan…and perlu on time sampai pejabat, alamat dapat warning letter if punch card merah…

Pejabat? banyak sangat karenah bos-bos dan staff yang perlu di addapt…banyak sangat ati yang perlu di jaga and di beri perhatian…and karier aku yang agak tidak kukuh dan belum memenuhi ‘karier’ yang sepatut aku achive…huhuhuhu..agak-agaknya lagi 10 tahun lagi..aku dah berjawatan apa agaknya? PENGARAH ke? Pengarah ke aku?hhahahahahahhahahah.. amin.

Rumah? alhamdulilah…kami ada rumah sendiri, tak perlu menyewa seperti org lain..dengan rumah comel kami..aku happy dapat spend time with hubby and anak kecil ku, si aisyah yang montel..kuikuikui..kekadang, mmg mim alif lam sim sangat nak kuar umah, iyala, RUMAH KU SYURGA KU..dah langgan ASTRO MOVIES..rugi woo duit hubby aku every month bayar bil astro..

Hubby? SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG….itu yang aku rasa sekarang…maybe dah setahun bersama kan…terlalu banyak perkara yang dah aku belajar dan aku sedang belajar..tapi, semakin aku nak kenal hubby aku, semakin banyak lak aku kena tahu pasal dia..kekadang geram gak..tapi bila dia tido, rasa tenang jek and nak gelak pun ada..iyala, kami gaduh kekadang just a simple things…

Baby Aisyah? Anak tuh begitu membahagiakan aku…terlalu membahagiakan! aku rasa jiwa aku tenang bila dapat berbual dengan dia, dapat peluk badan nya yang montok, dapat cium pipi dia yang montel dan segala-galanya tentang aisyah! huh..aisyah, anak ibu yang jadi ubat tension ibu sekarang ni..

…………………………akan datang…Wallahualam…………………………………………….

"Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yang kita
dapat…dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada"

btw, Selamat Menyambut Kemerdekaan, Selamat Berpuasa, Selamat bercuti dan Selamat la untuk segala-galanya!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s