Biler la baby nak kuar ni cayang?

Intanmaria Ahmad is 40 weeks and 1 day pregnant. Wei, dah cukup bulan ma…Wargh, i’m afraid and worried so much! biler la my baby ecah nak kuar ni? tak sabar ibu dan ayah tau…

Mahu aku tak risau…wife kawan abang yang selang sebulan dari aku mengandung,
dah bersalin semalam, the day yang suppose aku bersalin! huhuhuhu, mental aku
tersiksa..

Semalam, check up kat klinik k’jaan, so far alhamdulilah…semua nya ok.Baby
pun ok. Doc kata if tak bersalin gak until 4hb june, apa lagi induce la..tu doc
k’jaan cakap. If Dr. Noraini from Puteri Specialist Hospital, 1hb tak ada tanda nak
bersalin, ehem..WELCOME TO OUR HOSPITAL..lebih kurang macam ni …apa lagi,
masuk la hospital!

huargh..baby ecah kecayangan ibu…biler la cayang nak kuar ni…ayah baby
selalu pesan kat ibu, pesan kat baby..nak kuar kena kasi signal..jangan kuar
macam tuh jek..and then, ayah pesan, jangan nakal2 sangat kat dalam perut ibu,
sian kat ibu tau..(ni mesti hubby aku terkejut baby aku dok tendang-tendang
lama dalam perut aku malam tadi..agresif sungguh anak ibu ni) and ayah pesan
lagi…kami berdua tak sabar nak jumpa baby tau..cepat-cepat la baby
kuar..jangan la lewat2 sangat..sebab next week ayah nak ke spore, ada exhibition
and sabtu depan ada interview officer for MIDA..i’allah, ada rejeki kita
sekeluarga, ayah dapat naik pangkat..amin..

baby ecah…ooohh…baby ecah…

Advertisements

2 responses to “Biler la baby nak kuar ni cayang?

  1. salam….

    kalau dah lepas tarikh due, slalunya doktor akan check dulu dah terbukak berapa cm… kalau dah hampir penuhi syarat, depa akan bawa dalam labour room dan pecahkan ketuban. Then wait sambil 4 hour. Klau tak bukak besar gak, maybe induce. Kalau tak mampu teran jugak kena c sect gak kot… hanya tuhan yg tahu…. jgn risau.. time push tuh, just give them hell = push kuat2… hehehehe

  2. risaunya..yer..hari tu roha awal seminggu.Apapun semoga selamat yer…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s