Antara Ibu dan Anak

Salam kembali…ari ni ‘baby aisyah’ aku sudah 35 minggu dan 5 ari. tinggal sebulan jek due date aku, 28/05/08. huhuhuhu..takut gak bila fikir balik…macamana agak nya bersalin tuh..sakit ke tak? ntah…bingung la bila fikir balik…
Sebelum aku kahwin, aku selalu bincang ngan abang…if waktu kritikal bersalin, and doc suruh pilih untuk selamat kan either baby or mummy…sapa yang abang pilih? abang aku dengan tegas cakap, he will choose me. he can’t afford to lose me..baby boleh try to produce again, but wife, he can’t accept ‘kehilangan’ isteri..
Tapi aku selalu cakap ngan abang…if pilih baby, pun boleh..atleast aku mati ‘syahid’ and didik anak kita to be tahfiz..and dia akan doakan kita berdua masa both of us meninggal nanti..iyalah, bekalan berterusan org mati adalah amalannya dan doa anak-anak yang soleh dan solehah…
And ending dia, aku selalu kena marah ngan abang..sebab fikir macam tuh..salah ke aku berfikir macam tuh? Ntah la ..sedih gak bila fikirkan balik nak bersalin ni…iyalah, percaturan antara idup dan mati seseorang wanita untuk bergelar ibu.. šŸ˜¦

Advertisements

2 responses to “Antara Ibu dan Anak

  1. To be frank, your husband is right. It’s better to lose the baby than to lose the mother. Of course, when you follow your maternal instincts you want the baby to be safe.

    But think about it: would it be fair for the baby to grow up without a mother? Yes, Ariff may marry again but the woman will never be the maternal mother of the baby. Tak sama macam ibu kandung kan?

    But it’s just my 2 sen.

  2. K.intan..i agree with ur husband..n..if u lose ur baby.. dia akan tunggu ibunya di akhirat kelak..;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s