Amik Borang Nikah & HIV Check up

Alhamdulilah..ari ni aku and abang p settlekan urusan pernikahan kami bulan ogos nanti…apa, awal lagi? amboi2, korang ingat nak nikah ni macam makan kfc..cepat dan segera…Banyak prosedur yang perlu ditempuhi oleh bakal pengantin..

3 prosedur sudah kami settle..
1. Kami sudah p kursus kahwin…long time ago..a week after bertunang..iyalah..excited la masa tuh
2. p amik borang mohon nikah dekat MAIJ.
3. Buat pemeriksaan Kesihatan Bakal Pengantin untuk pasangan di Negeri Johor..and the result….off course aku and abang free dari HIV!

so…next step..kami kena isikan borang2 yang ada…dapatkan surat dari majikan mengesahkan kami ni tak pernah kahwin..and abang kena buat surat untuk bernikah di luar mukim..iyalah,..abang kan asal dari Mukim Buloh Kasap..

and yang paling ‘menakutkan’ bagi bakal2 pengantin..apa lagi la…interview la…
harap2..semuanya berjalan dengan lancar…i’allah…

Advertisements

4 responses to “Amik Borang Nikah & HIV Check up

  1. ermm…besnyerrrrr kak intan dah nak kawen…pastu dapat baby…syoknyer…
    k intan kne interview ape?
    xkan nak kawen pun kne g interview…x paham..

  2. lin cayang
    interview ni sebelum nikah
    kena ‘soal siasat’ la..
    rukun solat, doa qunut and bab2 lain..tgk nasib2..

    huhuhu..doakan kak intan ye cayang..

  3. huhuhu..seems like aku pn kna get through all those things soon…

  4. nana..

    welcome to the club!
    hehehehe
    đŸ˜›

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s