Balik kampung…oh oh..

last weekend, kami berdua balik kampung dekat BP and Segamat..Kebetulan this week, Negeri Johor mengalami gelombang banjir kali kedua,,,kesian nya bila tgk mangsa banjir yang terlibat..lebih2 lagi yang berada di kampung-kampung…macamana agaknya nak survive bila segala harta yang dikumpul selama berpuluh tahun hilang dalam sekelip mata..if aku la…mesti bingung..tak tahu apa yang perlu dilakukan..

maybe ada hikmah disebalik apa yang berlaku…maybe..

Hidup di dunia penuh dengan dugaan dan segala pancaroba…akhirat jugak yang abadi selamanya..

Advertisements

3 responses to “Balik kampung…oh oh..

  1. Innalillah…. memang kesian tgk mangsa2 banjir tu. Kalau jadi saya, tak taulah mcm mana. Alhamdulillah, kita masih selamat.

  2. mcm mana tak banjir teruk, air di empangan dibuang keluar utk elak empangan pecah. menteri2 relax minum kopi kat coffeehouse, rakyat? minum air paip kat balai raya, tidur beralas lengan.. huh!!

  3. tu la marcia..i’m agree with u dear..even i’m gov servant but i think we had rite to comment about it..

    yes norhaznihana..mmg sian kat diaorg..they have to survive..may allah bless to them and us..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s